Dubbelt göteborgskt under strecket

Qvidings Rickard Hansson och Assyriskas Mattias Ucar. Bild: Bildbyrån
Qvidings Rickard Hansson och Assyriskas Mattias Ucar. Bild: Bildbyrån

Göteborg riskerar att tappa två division 1-klubbar till nästa säsong. Efter att Assyriska BK förlorat med 2-4 hemma mot Ljungskile på söndagen gled Frölunda-klubben ned under nedflyttningsstrecket.

Nykomlingen Assyriska har förstärkt med en mängd spelare under sommaren och en av dem – Dardan Mustafa – hittade målet från straffpunkten strax efter paus. Det målet innebar 1-1 och en möjlighet för Assyriska att plocka viktiga poäng i botten av tabellen. Men Ljungskile, som nyligen tappade sin klubbchef Hannes Stiller, var starkare. Fyra mål till föll – tre till gästerna.

Förlusten innebär att Assyriska nu ligger på plats 12 i division 1 – precis före Göteborgskollegan Qviding. Qviding möter Oddevold på måndagskvällen och har då chans att hoppa förbi flera lag. Sex matcher återstår i serien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *