Upp till bevis för många i Blåvitt

Ännu en dag är över härnere i Spanien. Lördagen bjöd visserligen på sol istället för regn men det var lika kallt för det.
Däremot var det desto trevligare att presskåren nu har utökats. Inte nog med att Blåvitts egna duo med Jörnvik Sr och Jörnvik Jr har anlänt så har även konkurrenten (ni vet han med superkroppen) tagit sig hela vägen ner hit.

Imponerande att Wulcan som GTprofilen heter inte bara utlovade sol och dessutom levererade just sol. Han kunskaper i det spanska språket håller hög klass får man ändå säga.

Dagens blunder? Jo, den kan vi väl städa av direkt. Den bjöd undertecknad på igen när han skulle ta med BilbyrånMichael (ja, han med håret) på en liten utflykt. Planen var ett fint möte på minigolfbanan som däremot var stängd då hela den här delen av Spanien har tagit en ända lång siesta fram till sommaren.

Blåvitt då?
Jo, där lyckades jag haffa Mikael Ingebrigtsen som kommer att bli ett fint tillskott för laget. Inte nog med att han verkar vara social och rolig att ha att göra med. Han är enligt egen utsago ett fint nyförvärv. Upp till bevis säger jag.

Passa på och läs mer om Ingebrigtsen här och vårt lilla möte i Spanien.

Matchen mot Odense?
En ganska sömnig tillställning i den första halvleken där Blåvitt och Poya Asbaghi verkade fokusera på den defensiva biten. Bäst under den första halvleken var Erik Dahlin.
Samme Dahlin som även räddade ett friläge i den andra halvleken innan danskarna tog ledningen.
Men Elias Omarsson ville annat och kvitterade och fixade en straff som Emil Salomonsson satte dit.
Just Omarsson är en spännande spelare för mig. Islänningen har en speed som få andra men får inte ut det han verkar hoppas att han har i sig. Känns som en avgörande säsong för honom i år – minst sagt.

Intryck annars från matchen?
Jo, André Calisir kommer vara gjuten i backlinjen. Den nye ledaren i backlinjen och en spelare som inte lägger några fingrar mellan. Sebastian Eriksson kommer ha MYCKET boll i år. Poya har inte hittat rätt på det centrala mittfältet ännu.
Vilken roll ska Amin Affane ha egentligen? Blixtrade till mot Odense men försvann även under stora delar.

Passa på att spana in betygen från matchen här – där undertecknad fick jobba lite.

Ingebrigtsen känns som att han i dagsläget kommer peta Elias Omarsson ur startelvan och ta en av platserna bakom Hysén. Den andra har Sebastian Ohlsson lagt beslag på än så länge.

Det är inget lätt jobb som sportchef Mats Gren har. Det är tydligt att det behövs en klasspelare på det centrala mittfältet. Att det behövs mer offensiv kraft bakom anfallaren som just nu är givne Tobias Hysén. Sen hade både Hysén och Blåvitt mått bra av en riktigt bra anfallsvärvning.
Även här blir det lite upp till bevis, den här gången för Mats Gren.

Gren är dock långtifrån ensam. Det är en säsong där det kommer bli upp till bevis för många i IFK Göteborg.

Kommentarer om “Upp till bevis för många i Blåvitt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *