Tour of Skåne (del 1): Celik-gate, Adam ersätter Joel och Häckens jämna konkurrens

GP-bilen har rullat söderut.

Första stoppet: Trelleborg-Häcken, söndag 17.30.

Andra stoppet: Malmö FF-IFK Göteborg, måndag 19.00.

Vi avhandlar det första först.

Trelleborg-Häcken, ett möte där båda lagen vill se ett trendskifte.

Trelleborg, brukligt starkt på hemmaplan, har kammat noll på Vångavallen i år. Det vill de ändra på nu.

Häcken, brukligt starkt på bortaplan, har bara spelat in en poäng på resande fot i år. Det vill de ändra på nu.

Vi får se vilket lag som lyckas.

Mer att notera inför matchen?

* Mervan Celik är skadad – eller?

Mervan Celik klev av lördagens träning och finns inte med i  Andreas Alms 18 spelare stora matchtrupp. ”Han är skadad”, säger Häcken. ”Nej, det är jag inte”, säger Celik. Oklart värre med andra ord.

* Adam ersätter Joel

En som definitivt saknas på grund av skadekänning är Joel Andersson. Högerbacken har problem med baksida lår, han klev ju av redan i derbyt mot IFK Göteborg (1–2) senast. Ersättaren blir tvillingbrodern Adam. Den omskolande innermittfältaren som imponerade under försäsongen. Det ska bli kul att se om han kan ta chansen i allsvenskan nu.

* Och Kamara ersätter El Kabir

Moestafa El Kabir är avstängd (och sjuk), han missar därmed mötet med Trelleborg. Innebär det att Alm väljer Kamara på topp? Ja, det gör det.

Hela startelvan (4-3-3): Peter Abrahamsson – Adam Andersson, Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Kari Arkivuo – Erik Friberg, Daleho Irandust, Alexander Faltsetas – Nasiru Mohammed, Alhassan Kamara, Paulinho.

””Crespo” gillar att ha mer kontakt med spelarna ha spelar emot än vad ”Musse” vill. ”Musse” vill gärna komma ifrån och öppna ytor, komma loss. ”Crespo” vill gärna ha kontakt så att han kan vända bort dem, trycka bort dem”, säger Alm gällande skillnaderna mellan de två anfallarna.

Mer noterbart: Daleho Irandust startar istället för Viktor Lundberg.

Och på bänken sitter Jasmin Sudic, han har inte spelat allsvensk fotboll sedan den 9 april förra året på grund av karriärens fjärde korsbandsskada …

* Kan man ha för jämn konkurrens?

Mer Alm – och ett intressant citat inför matchen: ”Vi har en konkurrens som är lite annorlunda jämfört med i fjol. Den är jämnare. De som har kommit in i ”Kalle” (Karl Bohm) och Viktor (Lundberg) är där, det är jäkligt jämnt. Det är alltid en risk att det blir för lite skillnad. ”Nas” (Nasiru Mohammed) har inte riktigt flugit. Då blir det ännu jämnare. ”Crespo” (Alhassan Kamara) gör det okej, ”Musse” (Moestafa El Kabir) också. Där någonstans är vi”.

Han har en poäng. Få spelare i Häcken har riktigt lyft iväg under våren och blivit sådär tokgivna i startelvan. Poängskörden bland spelarna stärker den tesen. Viktor Lundberg toppar på tre (1+2). Moestafa El Kabir (2+0), Paulinho (2+0) och Nasiru Mohammed (1+1) skuggar bakom. Var är spetsen?

* Se upp för Hümmet!

Alexander Faltsetas lyfte fram Deniz Hümmet i Trelleborgs-truppen. Med all rätta. Anfallaren har gjort två av lagets fem mål såhär långt.

* Noterbar statistik 

Trelleborg är för övrigt det lag som har haft minst bollinnehav (43,5 procent) och avlossat minst skott (49) hittills. Något att ha med sig kanske.

Med det sagt: Trelleborg-Häcken, 17:30.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *