Tusen tack!

Vi har nått vårt mål. Den tusende goda gärningen fick Ulla Ramdahl när en helt främmande familj skjutsade hem henne en dag då allt gått fel och hon höll på att ramla ihop av trötthet.

December var en underlig månad. Det var då som nazismen och rasismen visade sin våldsamma fond, samtidigt som kärlekens eldar i form av fackeltåg gick genom Sverige. För mig kändes det då viktigt att de goda gärningarna fortsatte att strömma in. För det är ju inte sant det där om att ”det som inte syns, det finns inte”.

Ilska, ondska, död och elände syns hela tiden. Och vi vet att det finns. Vi får aldrig förneka det.

Men det som inte syns finns också. Empatin, altruismen och tilliten. Om vi göder och föder dessa handlingar så växer det och kanske, kanske, kanske får det där andra mindre jord att växa i.

1000 goda gärningar är en journalistisk konstruktion med en start och ett mål.

Verkligheten ser annorlunda ut.

Här får de goda gärningarna aldrig stanna av. Jag veta av dem, förstås. Vi vill fortsätta att lyfta fram detta i GP men framför allt – jag vill att den hand som sträcks ut var som helt hittar en annan hand att greppa tag i.

Jag har en stark önskan för 2014 att vi inte ska skämmas eller känna oss dumma för att vi ger, eller tar emot. Och att vi fortsätter att diskutera svåra frågor som fattiga EU-medborgare, rasism och segregation utan att falla för de enkla lösningarna i polemik med varandra.

Det är det som skapar ett gott samhälle.

Ett gott slut, och en gott 2014 önskar jag er!

2 kommentarer om “Tusen tack!

 1. Hej!
  Kan du/ni inte göra november och december 2014 till goda gärningar som du/ni gjorde förra året.

  Det var så trevligt att läsa om.

  Jag önskar dig/er en fortsatt fin dag och TACK till alla som arbetade på goda gärningar förra året.
  Mvh Irene

 2. Tusen tack Sarah och redaktionen!

  #1000goda var och är så inspirerande!

  Gissar att denna konstruktion och kampanj som ni på GP skapade tillsammans med Göteborgarna var och är något unikt i mediavärlden. Kanske inte bara i Sverige utan även internationellt sett. Härligt att höra att ni fortsätter lyfter fram detta i GP.

  Goodmobben i Göteborg (#961) http://blogg.gp.se/1000goda/2013/12/23/961-mobben-ger-en-hjalpande-hand/ stannar aldrig av och fortsätter med #1000goda Göteborgare som gör en GOOD MOB tillsammans! 372 personer som kommer på eventet, för tillfället.

  Varmt välkommen!
  Jack

  https://www.facebook.com/events/443878939050053

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *