Fel om AIK

Det är ju precis detta som är så häftigt med läsardiaolog och sociala medier. Klart AIK är störst på Facebook.

Kort rekaputilation. Fick tips om att Frölunda jobbade väldigt aktivt och framgångsrikt på Facebook, kollade upp detta och fick tillgång till en länk som scannar av antalet följare i de stora sporterna, uppdelat i världsdelar, serier och idrotter. Och uppdelat på Facebook och Twitter.

Kollade först mest för skoj skull hur de svenska lagen låg till i en internationell jämförelse och upptäckte att IFK Göteborg till och med var större än Frölunda, att Djurgårdens delade Facebook-sida (hockey/fotboll) placerade sig mitt emellan Blåvitt och Frölunda samt att AIK låg i samma härad.

Om detta skrev jag en artikel.

När jag öppnade mejlboxen nu på förmiddagen råder inget tvivel två saker:

1) AIK:s uppgifter stämmer inte. Jag borde/kunde/skulle ha surfat in på AIK:s Facebooksida och där upptäckt att siffran på Sports Fan Graph, drygt 76 000, inte stämmer. Korrekt siffra (tack alla mejlare) är 95 557. Gick för övrigt in i dag igen och dubbel- och trippelcheckade AIK på alla ledder och bredder. Resultat: Samma felaktiga siffra igen.

2) Det går inte gömma sig. Faktafel märks. De sociala medierna hjälper oss här och engagerar. Det fanns i det här fallet inget lokalpatriotiskt uppsåt att föra bakom ljuset. Däremot var förstås vinklingen klockren i GP.

Förhoppning: Fortsätt läs bloggen – och mejlbomba när något blir galet eller när ni har andra synpunkter!

4 kommentarer om “Fel om AIK

  1. Artikeln korrigeras INTE pga att man inte skulle våga gå ut med en sådan uppgift. Jag menar skulle man plötsligt låta de självgoda Göteborgarna bli tillrättavisade av AIK:are. Nej fy… fan!

    Man vågar inte riskera att Göteborgspostens läsare ena dagen skriker ut glädjeyttringar om att man är störst bäst och vackrast för att andra dagen sätta frukosten i halsen då man slår upp tidningen då allt dementeras. Nej, det går inte… då är det bättre att dementera faktafelen på bloggen istället. Låt våra läsare leva i ”tron” om att de fått rätt information i deras dagstidning… man kan ju alltid hänvisa till bloggen så att säga 😉

    Nej, gör om gör rätt… även fast det svider 🙂 haha…

  2. Kul att felet uppmärksammats. Men varför korrigeras inte artikeln som ligger ute på nätet?

Kommenteringen är stängd.