Stefan Rehn tackade nej till IFK

Jag kan förstå Stefan Rehn. Dels att han tackar ja till Jitex, dels att han tackade nej till en fortsättning i IFK Göteborg.
Jo, det fanns en fråga från Blåvitt. Stefan själv ville inte gå in på i vilken roll, men som han säger, eller åtminstone tänker: ”been there, done that”.
1 – 3 – 2 – 7 och så årets placering. Fem fina år i IFK kanske är nog.

Sidsteppad och nedpetad åtminstone vid ett tillfälle, stärkt, med vinnarskallen i behåll – och djupt rotad i Göteborg, väljer han alltså att byta herr- mot damfotboll.
Det fanns även andra icke nämnda erbjudanden att ta ställning till, kanske spelade relationen till sportchefen Mats Heed in, kanske utmaningen att hoppa på något ”helt nytt”.
Han berättar att han förhört sig om uppdraget, bland annat hos Finlands förbundskapten, men inte med Torbjörn Nilsson, den andre ärke-ängeln som tränar elitlag i damfotboll i Göteborg nästa år. Det i sig en match i matchen, vilket kommer spela roll för intresset 2012.

Rehn är öppen om sin historia/relation till damfotboll; inte mycket live, en del på tv, nyfikna spelare.
Och så tog vi mediapiskan till hjälp för att skapa ”hetsk” stämning i två frågor:
1) Relationen till Göteborg FC: ”Vi äter inte middag med varandra på kvällarna”
2) Apropå att Jitex nya arena får konstgräs: ”Jag föredrar naturgräs”.
Fast efter ett två minuter långt resonemang hade den gode Rehn, till klubbkollegornas stora (?) glädje, nästan svängt i frågan om underlag.
– Jag kanske föredrar konstgräs trots allt …

Personligen tycker jag att Jitex väljer helt rätt väg. Öis SM-vinnare från 1985, Anders Holmvén (senast damtränare i Qviding) får rollen som klubbchef. Han och Stefan Rehn känner inte varandra men har spelat mot varandra (1986). De sex SM-gulden skall bli ett sjunde.
Men inte 2012.
Rehns kontrakt sträcker sig över tre år.
Så låt oss säga glitter och glamour hösten 2014?

3 kommentarer om “Stefan Rehn tackade nej till IFK

  1. Synd att Rehn lämnar Blåvitt. Han är den i Blåvitts sportsliga ledning, som bäst förstår, hur fotboll skall spelas och inte den enkelt genomskådade”långa-bollar, spring och fläng- fotboll”, som tillämpats.

  2. Klart Stefan Rehn tackade ja till Jitex. Det är väl så mycket roligare att få vara i kvinnornas omklädningsrum, än i herrarnas 😀

Kommenteringen är stängd.