Lördagsgodis: Frölundaseger, Bjärsmyr och Zlatan på älgjakt

Är Frölunda ur svackan nu? Har det vänt? Tar de AIK av bara farten hemma i Scandavium på tisdag? Tror det. Känns så. Hoppas det. Assisterande tränaren Christian Lechtaler gick så långt som att kalla det ett ”litet trendbrott”.
Det bjöds både surt, sött och salt i Indianernas lördagspåse. Surt att det fina spelet inte gav fler mål än ett fram till 55:e minuten. Salt att publiken inte fyllde Scandinavium, trots 16.00 och lördag, sött för att Frederik Andersen höll fjärde nollan för säsongen och verkligen agerar vägg.
Gött att se Magnus Kahnberg så glad efter sitt 2-0-mål och höra honom snacka om det här. Det var också lite sött.
Glömde göra rent öronen före presskonferensen och tyckte att Hardy Nilsson talade om allergihockey, vilket fick mig att ställa frågan vad han egentligen menade med allergihockey. Naturligtvis hade alla andra hört att Hardy talade om alibihockey. Kröp till korset direkt och skäms en smula. Hörapparat nästa?

***

Playoffplatsen säkrad, älgjakten runt hörnet – och Zlatan valde det senare. Sägs det. Har sett om varningssituationen och hört Ibra uttala sig om den och måste säga den var hårt dömt. Alltså inte mycket krut i znacket om Milans stora svensk taggar upp för en vecka i skogen. Fast det är klart, ingen rök utan eld.

***

Hade ni roligt framför tv-apparaterna i fredags kväll? När Sverige vann ett EM-kval mot Finland med 2-1? Vet inte om jag blivit kräsen, men har svårt att hylla någon annan är möjligen Andreas Isaksson. För inte kan det väl ha varit motvinden som gjorde att finnarna förde i trygg hambotakt?

***

Veckans snackis, åtminstone i min bloggosfär, är helt klart Bjärsmyr till Blåvitt? Jag kastade in det mer som en supporterfackla, det vill säga omtyckt spelare + befintlig lucka + tre, fyra tips = ingen rök utan eld 2. Råkar veta att ”Bjärs” har det rätt gott ställt i Grekland och att nettopengarna där med råge kompenserar eventuella bänkplatser. Snabbsummering: Ingen MB till IFK, inte nu i alla fall. Alla är förstås överens om att hans kvaliteter som spelare saknas i dagens lag.

***

I efterdyningarna av John Alvbåges övergång/återgång till IFK Göteborg har vi kunnat läsa om äggkastning och ”är det verkligen juste mot Erik Dahlin och Marcus Sandberg” Citerar Mild där. ”Vi vill vara bäst”. Inte sagt i detta sammanhang, men Blåvitt kompromissar inte, inte när övertygelse finns.

***

Gör för övrigt en analys ni andra säkert redan gjort. Det luktar Stahre över varenda IFK-värvning hittills. Och det är väl bra. Det är ju ändå han som skall träna laget.

***

I Gais och Häcken har det snackats jojo i veckan. Gjorde ju ett inslag från Gais träning i torsdags där Makrillarnas etta var mil bakom Häckens dito när det gäller uthållighet över 20 meter gånger X upprepningar. Tog twitter till hjälp för att få snurr på den historien. Och det är väl det som är poängen i den snutten. Kul med direktinteraktivitet med elitidrottarna i Göteborg.

***

Till hur många klubbar återvänder de nyligen sålda stjärnorna för att hälsa på, skaka hand och dricka kaffe vid sin första längre ledighet? Kan bara hända i Häcken?

***

Ser verkligen fram emot mötena med GFC och Jitex nästa år. Inte bara för att Stefan Rehn nu skall träna Jitex och att han i GFC då ställs mot sin företrädare som ärke-ängel, Torbjörn Nilsson. Lika mycket för att Jitex på allvar tänker utmana etablisemanget. Tror på trojkan Anders Holmvén (klubbchef), Stefan Rehn (huvudtränare) och Mats Heed (sportchef).

***

Träffade Mats Ahdrian utanför Scandinavium efter matchen mot Djurgården. Entligad i onsdags, åter i Kålleseum på lördag. Stort hockeyhjärta. Skall bli spännande att se vilka uppgifter han tar sig an när allt med Frölunda är avklarat.

***

Det snackas lite om Jonas Thern till Öis. Har själv läst om det på Sambadefensiv. Tänk. Vilket namn. Och så fri tyglar. Fast finns pengarna? Finns sponsorerna? Kanske något för Sven Norfeldt och Dunross att överväga.

***

Zlatan flyger hem till Italien på måndag. Då föreslår jag, in med Tobias Hysén på tisdag. Sverige och Danmark startar båda 20.15. Rättvist – och riktigt spännande. EM-plats på spel.

***

Träffade två före detta hockeyreportrar för GP i Scandinavium. Den ena påstod sig gå på match var fjärde år, den andra var här för andra veckan i rad. Och han bor i Schweiz.

***

Avslutar med en lista (för det skall man ha):

3:e plats: Josef Elvby, Häcken. Gränslös löpkapacitet, trevlig kille, duktig fotbollsspelare. Räcker så.

2:a plats: Frederik Andersen, Frölunda. Nio matcher, fyra nollor – hur cool som helst.

1:a plats: Göteborg FC är klart för åttondelsfinal i Champions League. Gillar det skarpt.

Kommentarer om “Lördagsgodis: Frölundaseger, Bjärsmyr och Zlatan på älgjakt

  1. ”Bjärs” har det rätt gott ställt i Grekland – med tanke på fru(?) Bjärs klädkonto, måste han nog stanna många, många år…

Kommenteringen är stängd.