Då kör vi – eller?

Ni har förstås koll på statistiken. Tre raka förluster, eller fyra om vi skall räkna in New York Rangers i Scandinavium förra fredagen.

Ni har också koll på vad alla har sagt, inklusive tränaren Kent Johansson.

Spelet fungerar. Eller bättre än så. Spelet/maskineriet tickar på riktigt, riktigt bra.

Problemet är bara att målen uteblir. Dels skjuts det för lite. Eller … övertaget i spelet resulterar inte i tillräckligt många skott.

För att ta några exempel.

Patrick von Gunten har skjutit 19 skott. Resultat: Noll mål. Henrik Tömmernäs har avlossat bössan 17 gånger – noll mål. Fredrik Eriksson 14 skott, Johan Sundström 13 och Pierre Johnsson 10. Alla har en nolla i målkolumnen.

Se gärna lite fler skott med precision mot Djurgården.

 

Senast mot Linköping var det gasen i botten i första perioden och sex skott på mål innan publiken hunnit bänka sig. Egentligen likadant mot Färjestad. Riktigt bra tryck de första bytena innan Karlstadlaget gick på knock.

 

Notabelt från Frölundas startuppställning är att Dragkedjan på nytt är komplett, Jari Tolsa tillbaka från skada. De bildar förstaline, med Pierre Johnsson och Patrick von Gunten som backar.

Frederik Andersson står i mål.

Robin Lindqvist saknas på grund av skada.

Spännande också att se om Sebastian Collberg, porträtterad i dagens GP, får speltid/mer speltid än tidigare.

Följ mig gärna på twitter under matchen.

Ser i flödet att mina följare är väldigt positiva och tror på hemmaseger i dag. Hade varit kul. Slår till med populistiskt tips. 6-2 till Frölunda.