Tror inte Teddy tränar något lag på heltid 2012

Jonas Olsson till Sogndal i Norge, Stefan Rehn till Jitex i damallsvenskan – och Teddy Olausson till? ”Inget är klart, men jag kanske tar ett vanligt jobb”. Säger Teddy. Och med vanligt jobb menar han förstås ett ”icke fotbollsrelaterat uppdrag”. Bortom det gröna gräset, tjötet i omklädningsrummet och kartläggning av motståndare. Fast han har inte bestämt sig. Och där finns förstås minst två vägar att gå. Antingen ett heltidsuppdrag – som är svåra att finna, även om du har SM-guld i cv:t. Eller kombinera civil tjänstgöring med fotbollsroll eftermiddag/kväll/helg. Eller den tredje vägen: Sluta som fotbollstränare. Åtminstone för stunden.

Jag minns hur gärna Teddy ville testa sina vingar som heltidstränare i fotboll när han, Jonas och Stefan presenterades som nya IFK-tränare hösten 2006 och hur det bet direkt. SM-guld redan första året, sedan dess en utmärkt resultatrad, men mot slutet mest fokus på uteblivna resultat och dåligt spel.

Deras gemensamma energi, idékraft och brinntid i Blåvitt har snart nått vägs ände.
Nu väntar nya uppdrag, nya utmaningar och för Teddys del kan det alltså innebära ett ”vanligt jobb” kombinerat den kompetens kring matchanalyser han skaffat sig under fem år. Videonalalyser från en mästartränare. Låter absolut säljbart.

Teddy betonar att beslutet inte är fattat, men jag genomskådar honom.

Tror inte Teddy tränar något lag på heltid 2012.