Gå ut och vinn – vem som gör målen har ingen betydelse

Jaha, vad säger vi en den här startelvan då? Isaksson; Lustig, Mellberg, Majstorovic, Olsson; Svensson, Källström; Elm, Toivonen, Larsson; Elmander. Jag säger, ut och kör – det här är ett lagspel. Och ni som eventuellt gråter över att Tobias Hysén saknas i startelvan. Ha tålamod. Sverige har tre byten, och jag lovar er – ni bryr er inte för fem öre vem som gör målen om Sverige blir EM-klart i kväll.

Konstaterar i all hast att Christian Wilhelmsson gick från plan till läktare; från startplats till ”utanför truppen”.

Sålunda: Erik Hamrén tar inga fångar.

Förmodligen inte Marcus Allbäck heller. Här motiverar han laguttagningen.

Jag är nyfiken på flera saker, spänd på några. Hur löser Kim Källström och Anders Svensson den förmodade holländska anstormningen? Hur lyckas de undvika att det svenska laget sjunker ”ned i knäet” på Andreas Isaksson?

Backlinjen är intakt från i fredags. Ola Toivonen ersätter Zlatan i anfallet, där Ola får rollen som nummer tio, strax bakom Elmander. Det är ett bra val. Och för att vara ärlig. Det kan inte bli sämre än mot Finland. Satt då själv i källaren här hemma och undrade var Zlatan höll hus. Har varit ett himla tjöt om det i helgen. ”Till och med Expressen satte en etta på Zlatan!”

Kan erkänna att jag är skyldig till ett par Zlatanettor i GP genom åren, men skit samma … han är inte med i kväll, och den där Spanienpåminnelsen är inte dum.

Vet att min kollega Mats Härd gärna undviker att tippa, så då slår jag till med ett: 3-0 till Holland. Allt annat är positiv överraskning. Och till EM tar vi oss ändå (playoff).

3 kommentarer om “Gå ut och vinn – vem som gör målen har ingen betydelse

Kommenteringen är stängd.