De e la Gais – och lite annat …

Det är måndag. Eller tisdag. Måndag för mig. För jag var ledig i går. Och de e la Gais! Träning nu på förmiddagen. Går den knappa kilometern från GP-huset vid Polhemsplatsen till stora Ullevi, där Gais tränar på grund av det myckna regnandet. Det är ju derby på ingång. Derby Classico. Gais-Blåvitt på måndag. Tänkte bidra till att höja tempen där en smula.

Vad händer mer i dag. Jo, det är elithockey i stan. Frölunda, som ju vann mot ett Stockholmslag i lördags (Djurgården) möter ett nytt Stockholmslag (AIK) i kväll. Såg att det stod i dagens pappers-GP att jag skulle bevaka den matchen.

Det är fel. Jag kommer följa EM-kvalet Sverige-Holland med avspark 20.15 på Råsunda (blir korta uppdateringar om Frölunda på twitter dock). Sverige, Kroatien, Danmark eller Portugal tar hem direktplatsen som bästa tvåa. Blir hur spännande som helst. Om det återkommer jag lite senare.

Sportveckan ur Göteborgsynpunkt har ju annars alla förutsättningar att bli riktigt vass.

Tänker förstås på Göteborg FC och deras möjligheter att, mot alla odss, vinna SM, ta guld, stå överst på pallen. Tappar Malmö poäng i kväll (mot Hammarby) är GFC i förarsätet i sista omgången. Avspark på lördag 14.00. Också hur spännande som helst!
Och så har vi Häcken. Laget som ”ingen bryr sig om” kan förutom att bli bäst i stan också rädda hem en Europaplats. Nästa station: Malmö i morgon onsdag. Seger där och seger mot AIK i omgång 29 – och Häcken har allt i egna händer i avslutningen (Kalmar hemma).

Häng med (eller gör något annat)!