Messis födelsdagsgrattis till Lisa Ek

Historien om när Ronaldinho friade till Johanna Almgren känner ni förmodligen till, men har ni koll på Leonel Messis födelsedagshälsning till Lisa Ek?

Fick själv klart för mig hur det låg till i går i samband med GFC:s träning på Valhalla inför SM-avgörandet i morgon lördag. Min tro var att Lisa av någon anledning fått ett mess från Messi, men Lisa Ek rättade och berättade hela historien. Rätt kul, faktiskt:

”Jag var i Århus med min pappa och bror för att se Barcelona spela. Frank Rijkaards svärfar hade lovat att vi skulle få träffa spelarna, men när klockan var närmare tolv hade de fortfarande inte kommit och jag var rejält besviken. Efter två dagar utan kontakt åkte jag till hotellet med pappas kamera där Barcelona höll presskonferens och tog kort med linsskyddet på. När jag tog autografer av spelarna började de på hotellet misstänka att jag inte jobbade inom media. Jag sa att jag var utsänd av svenska Barca Magazine. Då tog de dit Barcelonas marknadschef och frågade om han kände igen mig vilket han inte gjorde. Jag åkte ut, men väntade kvar i foajén och hamnade bredvid Henk Ten Cate, som var assisterande tränare i Barca då. Han lovade kort på mig och Henke ihop och sa att han skulle fixa Henke Larssons matchtröja. Jag blev oerhört lättad när jag såg att Henke sa nej till att byta bort sin tröja efter slutsignalen. Jag fick tröjan. Tack vare Henk Ten Cate. Så jag skrev brev till honom och tackade efteråt. Sedan var jag och min kille i Barcelona. Det var han som fixade det. Så när jag fyllde 25 år fick jag en filmad videohälsning av Messi, Henry, Ronaldinho, Rijkaard och några till. Messi talar ingen engelska så Sylvinho översatte. ”Grattis på födelsedagen, jag tror du vet vilka vi är, hoppas du får en bra dag!”