Lördagsgodis – i helt ny påse

Bjuder på lite lördagsgodis även denna vecka. Nu i helt ny påse med bara söta karameller.

För vilken vecka det har varit! Frölunda toppar elitserien, fotbollslandslaget blev klart för EM och Göteborg FC laddar för guldrysare.

Det präglar min lista, som är tänkt att återkomma varje vecka. Kom gärna med synpunkter och instick. Vilka saknar ni? Vilka vill ni ha in?
Jaja, här är listan – dussinet fullt.

1) Frederik Andersen, Frölunda: Fem nollor, 96,49 i räddningsprocent på tio matcher. Danske målvaktsfantomen från Hjörring jämförs redan med Henrik Lundqvist och kan mycket väl radera Fredrik Norrenas elitserierekord om nio nollor under samma säsong. Grattis, Frederik. Grattis, Frölunda.

2) Kim Källström, Fotbollslandslaget: ”Och visst är det Kim Källström, och visst är det Kim Källström”, gapade TV4:s Jesper Hussfeldt när Lyonmittfältaren dundrade in 1-0 för Sverige mot världstvåan. Helt riktigt. Det här var Kim Källströms match.

3) Lisa Dahlqvist, Göteborg FC: En av två fullständigt kompromisslösa vinnarskallar (Lisa Ek den andra) i Göteborgs bästa fotbollslag 2011. Jag har inte träffat henne långa stunden men hon satte själv agenda med integritet i kubik. Respekt – och stor lycka till-hälsning i eftermiddag.

4) Marcus Allbäck, Fotbollslandslaget/Örgryte: Jag älskar comebacker. Henrik Larsson tillbaka i landslaget och Landskrona, Roland Nilsson slår åldersrekord (nästan) i allsvenskan, Chris Chelios vägrar sluta och Evander Hollyfield boxas för nytt bälte. Att Marcus Allbäck sitter på Öis bänk mot Motala är till lika delar mental stöttning för sargad trupp, gubbrock som marknadsföringstrick. 1000 extra åskådare?

5) Pär Mårts, Tre Kronor: Detaljerna gör mästaren. Träffade Mårts för första gången i veckan, och föll pladask direkt. Idén med att att visa samma dvd om landslagets spelidé för journalisterna som för spelarna är briljant. Kan bli ett bra hemma-VM i maj.

6) Kristin Hammarström, Göteborg FC: Om du håller nollan i dag, Kristin, och lyckas få din syster att leverera i Malmö är saken biff. Häftig systervinkel. Kan bli stora rubriken i morgondagens GP.

7) Ola Toivonen, Fotbollslandslaget: Jag minns matchen mot England i U21-EM och frisparksmålet som fick Ullevi att explodera, men det var först i tisdags han tog klivet in i den svenska folksjälen. Träffen med vänstern (!) som gav Sverige 3-2 mot Holland och en EM-plats i Polen/Ukraina var perfekt. Paret Toivonen/Elmander funkar fint, va?

8. Mikael Johansson, Frölunda: Mikael Johansson är en av huvudförklaringarna till Frölundas framgångsrika boxplay/försvarsspel. Mikael Johansson är också Frölundas bästa målskytt (fyra). Hatten av, Mike!

9) Olof Mellberg, Fotbollslandslaget: Kompromisslös, erfaren, livsviktig för Erik Hamréns landslag. Det är runt killar som Mellberg man bygger lag.

10) Johanna Almgren, Göteborg FC: Förre GP-bloggaren och omtyckte GFC-mittfältaren kan mycket väl vara spelaren som avgör dagens SM-strid. I går chattade hon framgångsrikt och rakryggat på gp.se.

11) Conny Evensson, Färjestad: Frölundas gamle mästartränare hjälpte under fredagen Färjestad att tänka rätt. Varför inte? Idrottshistorien är fylld av avdammade legendarer som vänder skepp med sin blotta närvaro. Match mot Frölunda i dag.

12) Torbjörn Nilsson, Göteborg FC: Magsjuk eller ej, det Torbjörn gjort med GFC är imponerande, både av honom, spelarna och klubben. Lycka till i eftermiddag.

Kommentarer om “Lördagsgodis – i helt ny påse

  1. Marcus Allbäck är solklar etta på alla listor. Alla ni som pratar om att fotboll bara handlar om pengar och ingen längre har ett hjärta för klubben. Kom till Gamla Ullevi idag kl 16 så får se Sveriges största klubbhjärta slå för ÖIS 🙂

Kommenteringen är stängd.