IFK sköt … NOLL skott på mål – NOLL

Har inte hunnit hämta mig riktigt, inte lyckats ta in, förstå. Inte nog med att Gais vinner mot IFK och dödar derbyspöket, de gör de utan att glänsa och utan att IFK får iväg ett enda skott på mål.

Jonas Olsson var lågmäld på presskonferensen, någon annanstans – precis som spelarna. De ville bara bort. Inte bara i eftersnacket när vi murvlar stövlade in i omklädningsrummet och spelarna stod tysta och knäppte skjortknappar och tävlade i dystra miner. Framför allt var de aldrig riktigt närvarande under matchen. Tändningen saknades, viljan att vinna (jag menar den riktiga viljan, inte bara det man säger) saknades.

Det såg alla. Gick alltså inte att snacka bort. Jag satt framför Håkan Mild och Teddy Olausson. Talade med dem. Fast där fanns inget att säga. Synintrycken talade sitt eget väldigt tydliga språk.

Håglöst.

Kunna men inte vilja. Eller värre: Vilja men inte kunna, inte lyckas få knoppen och kroppen att vilja.

Hannes Stiller gjorde inga försöka att ändra på den bilden.

75 meter i andra riktningen, i Gais omklädningsrum var analysen en annan.

Jag vet inte vad som är kvällens stora snackis. Blåvitts eller Gais insats. Misstänker – där det talas Gais – att ni snackar om Erik Johansson. Vi snackade med honom direkt efter matchen. Så här sa han om sitt mål.

Jag fick för mig att han såg ut som Zlatan i första halvlek. Lång, stark, frisyren – och plötsligt … målfarligheten. Även om löpningen och avslutningen var sylvass var målet Bassombengs. Utmanade och knäckte dels Dyrestam, sedan Hjalmar Jonsson. Och så passningen.

Det var vackert, fin krydda i ett sparsmakat derby.

Derbyt som tog Gais förbi IFK i sluttabellen, i spelet och i tanken. Det vi redan nu vet är att det är Gais som är stans bästa lag – på den här sidan älven. Om de också rår på Häcken vet vi på söndag.

Själv försökte jag hålla igång en chatt från derbyt under matchen. Tack alla ni (inte så fasligt många, men dock) som var inne och följde den. Vi gör väl nya försök framöver, tycker jag.

7 kommentarer om “IFK sköt … NOLL skott på mål – NOLL

  1. Har vi inte varit legat före de gråvita i tabellen stort sett hela säsongen!?
    Noll koll herr gråvit?

    1. Godkväll! Gör som Axén och fokuserar på ”efter säsongens slut”. Det är det som räknas och det är där Gais är nu. Well done! Really.

Kommenteringen är stängd.