Det myllrar av Frölundaspelare i huvudet på Mårts! Kul!

Det är ju alltid lurigt att kommentera landslagstrupper i ishockey eftersom landslagstrupper i ishockey inte alltid innehåller de bästa spelarna. Det blir ofta en mix av de som vill, de som är tillgängliga, de som gjort hyggligt ifrån sig i elitserien, de som eventuellt kan bli ”joker” på VM – ja, nåt sånt.

Men med tanke på att det är VM på ”hemmaplan” två år i rad kittlar förstås även en oktoberuttagning för stundande Karjala.

Och med tanke på det är det extra extra (gör en Glenn Strömberg här) roligt att både Magnus Kahnberg och Joel Lundqvist är uttagna. Det blev alltså precis som GP skrev efter segern mot Brynäs i torsdag. Själv ville jag ha med hela Dragkedjan och jag ser på twitter att min gamla GP-kollega Ulf Nilsson (nu på SVT, @ulfnil) var inne på samma spår. Klart att det är en populistisk åsikt, men icke för ty: De kan varandra, gillar att spela ihop och … jaja, det kommer fler tåg (VM, exempelvis).

Jag vet att många av er tyckte att Nicklas Lasu och Pierre Johnsson borde lyfts in i Tre Kronor redan nu. Och ja, de var aktuella, rentav påtänkta redan nu, men hamnade utanför den här gången, som Pär Mårts konstaterade.

Jag följde hockeyförbundets presskonferens på webb-tv. Jag gillar att höra Mårts prata, tycker han säger bra saker hela tiden. Förklarar, pedagogiskt, öppet, tydligt. Om Magnus Kahnberg sa han (detta var oerhört vackert):  ”Jädrar vilken skicklig hockeyspelare. Klart han skall med. Den skickligaste hockeyspelaren måste få vara med.”

Den skickligaste hockeyspelaren. Mumma, för vilka Frölundaöron som helst. Jag, som följde hockeyn med ett öga förra säsongen har åtminstone förstått att årets Kahnberg är något helt annat än förra årets.

***

Kul också att se att Mikael Johansson nämnades i kategorin ”påtänkta” landslagsspelare. Det skulle ju faktiskt, om vi tänker att Lasu/Johansson/Johnsson får chansen längre fram att Frölunda har goda chanser att få med någon eller några VM-spelare i vår. Ger VM en extra krydda.

***

Sorry, Gais – och alla andra. Sebastian Andersson ”klar” för Djurgården.

***

Toni Koivisto lämnar Frölunda. Förmodligen riktigt. Toni är en mycket duktig hockeyspelare men har fått en knepig roll/utdelning i årets lag. Så från min horisont: Rätt. Ekonomiskt förmodligen också: Rätt.

***

Träffade för övrigt sportchefen och cheftränaren på lunchen. En månads inskolning – sedan möter Stahre truppen. Han såg taggad ut.

***

Det kommer uppgifter och snackas om att även Mika Pyörälä kan vara på väg bort från Frölunda. Det skulle innebära att finska Frölunda blivit svenska Frölunda.

***

”Snor” riktigt intressant info från Wildwestsupport.  Frölunda har alltså brutit 25 kontrakt i förtid sedan 2006. Klicka på länken. Intressant läsning.

***

Canal Plus årskrönika är slutklippt, råkar jag veta. Ser fram emot hur göteborgarna @JoakimGeigert och @Laglund lyckats vinkla de 58 minuterna till ”vår” fördel. Ser framför mig hur krönikan börjar med orden ”Det var slaget om en stad, kampen om en bygd. Skulle Häcken eller Gais bli Bäst i Göteborg?” En riktigt grym påa! Bara att stjäla!

***

Funderar på att se Tintin-filmen i helgen. Eller så går jag bort till webbredaktionen. Tintin och Kapten Haddock regerar!

***

Kommer uppgifter om att Marcus Berg är på glid till Blåvitt. Någon skom kan bekräfta? Kommer osökt att tänka på Torbjörn Nilsson, Johnny Ekström, Håkan Mild och Niclas Alexandersson. Stukade självförtroenden som bakas om på Kamratgården. Bara att slå till, ”Mackan”!

2 kommentarer om “Det myllrar av Frölundaspelare i huvudet på Mårts! Kul!

  1. ”Bäst i stan” inom fotbollen har dykt upp nu först när blåvitt gått kasst. Inte en jävel som bryr sig om det i vanliga fall. Enbart ett sätt att få upp intresset lite för en riktigt kass säsong…

Kommenteringen är stängd.