Håller med Kallio: Joel och Kahnberg saknades

Fredrik Sjöströms debut. Ändå pratade vi mest om de som inte var med här i Växjö. Det återstår tio matcher till elitseriens juluppehåll. Det kan bli tio jobbiga matcher. Magnus Kahnbergs driv och teknik, Joel Lundqvists tacklingar och kaptenskapicitet. Miss you!

Tomi Kallio talade om samma sak när jag intervjuade honom i Växjös omklädningsrum direkt efter presskonferensen med tränarna. Avsaknaden av Kahnberg och Lundqvist. Och tugget på twitter gick ut på samma sak. De saknas. Nåt grymt. ”Klona dem” förslog signaturen Ankan666.

Men som ni vet. Det tjänar inget till att gråta över spilld mjölk. Nu handlar det för Kent Johansson och HELA Frölunda att fokusera. Först på onsdagens träning, sedan på torsdagens och först därefter på Skellefteå på fredag kväll. Det kommer två raka hemmamatcher nu. Jag föreslår att ni vinner båda två, Frölunda.

För första gången den här säsongen förlorade Frölunda igen, det vill säga två raka matcher. Förlusten var också den största hittills. För andra gången i höst föll Frölunda med just 1-3.

Det är nu organisationen Frölunda och det som under september månad var maskinen Frölunda sätts på prov. Vilka kliver fram och tar över de roller som nu saknar besättning?

Jag tror exempelvis inte att vi får se Fredrik Sjöström ihop med Anton och Per-Johan Axelsson något mer – även om den kedjan var bäst i första perioden. Tankarna snurrar i skallen på mig – vad gör den då inte på Kent Johansson och Christian Lechtaler.

Med befintlig trupp – får tränarna ut max av Pop-kedjan när de spelar ihop? Eller är det generalfel att bryta upp den enda kedja av de nuvarande som vi vet har fungerat – och producerat.

Sebastian Collberg vägde lätt och tappade ena skridskoskenan här i Vida Arena. Vi kan heller inte ha för stora förväntningar på Boråslånet Victor Backman, som precis som Sjöström debuterade för Frölunda mot Växjö.

Kent Johansson har gjort tydligt att fler värvningar inte är aktuellt. Därmed handlar det om att täta hålen så att skutan inte sjunker. Det är för tillfället elva poäng ner till slutspelsstrecket. Det är förstås för tidigt att titta åt det hållet, men som bekant: Det kan gå snabbt i hockey.

Gillar att Kenta lyfter det positiva, nämligen andra halvan av sista perioden. Och det är fortfarande så att Frölunda är starkast i serien när det gäller tredjeperioder.

***

Började nästan tro på en vändning. Kanske inte som den här från en annan tid, men ändå.

***

Fyra borta i går. Förutom nämnda MK och JL även Johan Sundström och Henrik Tömmernes. HT närmar sig spel, eventuellt redo redan på fredag.

2 kommentarer om “Håller med Kallio: Joel och Kahnberg saknades

Kommenteringen är stängd.