Tack för era frågor – här är Kentas svar

Några av mina allra trognaste följare på twitter har total Frölundakoll, läser allt, ser allt, följer allt, men har förstås inte möjlighet – som jag – att hänga på träningar och ställa frågor till tränaren Kent Johansson.

Så jag tog på mig rollen som förmedlare.

@MarcoBerg undrar hur Kent Johansson tänkte när han försökte värva Fredrik Bremberg.

”Det handlade om ett korttidskontrakt i första läget, så länge Magnus Kahnberg är borta. Jag ville ha en konstruktiv spelare, men var inte beredd att skriva kontrakt hela säsongen. Han har inte varit så lyckad i HV, men här kunde han få chansen att visa upp sig. Så såg jag på det. Han valde den enkla vägen och tecknade ett längre kontrakt på annat håll.”

Uppbyggnaden med 100 procent försvarstänk innan anfall, varför är det inte så längre? undrar @HockeyTankar

”Det är det enda vi pratar om. Vi har inte släppt in så himla mycket mål, tre senast mot Växjö.”

Kan du överväga att högerfattad skytt i powerplay? Då helst vänd innåt banan, funderar @Frankander

”Jag förstår inte riktigt frågan, men det tycker jag att vi har. Har ju exempelvis haft Kahnberg där.”

@FHC_Snacket undrar hur Kenta ser på Fredrik Sjöströms roll när Kahna och Joel är tillbaka.

”Han är med för att tillföra laget. Jobbar stenhårt, jobbar för laget, bra i boxplay, kan tackla. En powerforward helt enkelt.”

@FHCDanne ville veta om Frölunda skall ha någon uttalad förstekeeper. Kenta svarar:

”Nej, de är så jämna och det fungerar jättebra som det är. De sporrar varandra. Som jag ser det har vi två förstemålvakter.”

 ***

Det blir mer av den här varan längre fram. Tveka inte, hör gärna av er med funderingar och inspel, så för jag vidare och försöker fixa svaren på era frågor.

***

Intressanta svar om Bremberg. Tycker jag. Nu värvad till Timrå av Kent Norberg.