Det blir midsommar … hemma

Sverige öppnar alltså mot Ukraina, värdnationen. Kan vara en fördel. Stort tryck, spända spelare, osäkra mästerskapsspelare. Jag gillar. Jag gillar även att vi fick England. Har själv sett Sverige-England både i VM 2002 och 2006 på plats. Svennis England. Kryss i Japan, kryss i Tyskland. Nu är det Capellos England, ett lag ytterst beroende av Wayne Rooney – som inte är med mot Sverige på grund av avstängning. Frankrike är förmodligen gruppens starkaste lag, så tipset till Erik Hamrén är att säkra avancemanget redan före sista matchen.

GRUPPERNA (halvfetar de lag jag tror går vidare)

A: Polen, Grekland, Ryssland, Tjeckien

B: Holland, Danmark, Portugal, Tyskland

C: Spanien, Irland, Kroatien, Italien.

D: Ukraina, Frankrike, Sverige, England

MATCHERNA

11 juni:

Frankrike–England, 18.00, Donetsk

Sverige-Ukraina, 20.45, Kiev

15 juni:

Sverige-England, 18.00, Kiev

Ukraina–Frankrike, 20.45, Donetsk

19 juni:

Sverige-Frankrike, 20.45, Kiev

England–Ukraina, 20.45, Donetsk

TIPSET

Jag kan bara gratulera Sverige. Och det svenska supportrarna. Allt på samma ställe. All in i Kiev! Och bra motstånd. Jämför med Danmarks grupp. Klart att Grupp A hade varit ändå enklare, men Ukraina är mums. Ingen munsbit, men mums. Däremot förlorar vi mot både England och Frankrike och firar midsommar hemma. Läser att Tobias Hysén ser just de nationerna som favoriter.

Kommentarer om “Det blir midsommar … hemma

  1. Sverige måste vinna över Ukraina. Vinner sedan Frankrike över England har vi ett guldläge att gå vidare som tvåa. Ovgjort mot England i andra omgången plus att Frankrike slår Ukraina. I tredje omgången är Frankrike således helt klara. Kan vi ta en poäng mot dem spelar det ingen roll vad England gör mot Ukraina. Önsketänkande? Javisst! Men Sverige har klarat det förut. Hursomhelst är det skitkul att möta England och Frankrike.

Kommenteringen är stängd.