Klokt av Rin om Medina

Riksidrottsnämnden, Rin, delar inte Svenska handbollsförbundets rättskommittés uppfattning om strafflängd för Nacor Medina.

Tre månader i stället för sex.

Jag skall inte säga att det var väntat, men klokt. Personligen är jag för dåligt insatt för att kunna analysera domen mer än ur ett allmänmänskligt perspektiv.

Minns och läser om vår text dagen efter första domen, där Ciffs division 2-spelare Robert Törnroos skall ha givit Sikeås Henrik Skoglund på käften fyra gånger – och fått fem matchers avstängning.

Nacor Medina fick sex månader för ett slag – och valde att sluta med handboll.

Riksidrottsnämndens besked, som i detalj offentliggörs under onsdagen, kanske kan få RIK-spelaren att tänka om.

Det är ju faktiskt bara knappt två månader kvar till 2 mars.

Här kan ni läsa vad GP:s handbollsreporter Rebecca Hedin skrev efter händelsen/domen.

4 kommentarer om “Klokt av Rin om Medina

  1. Vore väl märkligt om det inte finns en instans att överklaga till. Däremot ska RIN (likt HD) vara väldigt selektiva med vilka ärenden de väljer att ta upp.

  2. @ola Absolut inte. däremot är risken stor att det blir ännu mer överklagande till RIN och att RIN lägger sig i fler ärenden dom inte har med att göra.

  3. Ja, så blir det nog Stefan. Nu kommer spelare ta chansen att dela ut en smocka då man bara blir avstängd 3 månader.

  4. Väldigt svagt av RIN att lägga sig i detta fallet då handbollsförbundet redan agerat. Handbollen är en tuff och hård sport utan skydd. Skall man låta spelare springa runt och dela ut rena misshandelsattackerna helt utanför spelet kommer denna fina sport att bli lika mesig som fotboll och hockey. Folk kommer börja filma och vi kommer tappa fokus på ärlig men tuff kamp.

    Jag hoppas att RIK har kurage nog och väljer att förlänga straffet på egen hand. Precis som ÖIS gjorde när man stängde av sin spelare när fotbollsförbundet inte kunde utdela straff.

Kommenteringen är stängd.