Bekräftat: Wernbloom KLAR

DÄR kom bekräftelsen på vad som blir offentligt först i morgon. Kongahällas, IFK Göteborgs och AZ Alkmaars mittfältare Pontus Wernbloom byter till Ryssland och CSKA Moskva – bara månader innan EM i Ukraina/Polen.

Beslutet är modigt, moget övervägt och leder förmodligen både till fetare plånbok och mer spännande fotbollsframtid.

Uppgiften om bekräftelsen sipprade ut via Pontus hustru Nina och hennes blogg. Jag kollade uppgiften, fick beskedet att detaljer återstod och först en halvtimme senare kom den definitiva bekräftelsen.

Överångspengen hamnar på tre miljoner euro, varken mer eller mindre, erfar GP. IFK har cirka 20 procent på vidareförsäljningen på överstigande belopp vilket i det här fallet skulle innebära cirka två miljoner till IFK.

Mer info kommer.

Vad tycker ni om Pontus beslut att flytta till CSKA, där han bland annat får möta Real Madrid i Champions League?

4 kommentarer om “Bekräftat: Wernbloom KLAR

  1. to Pontus above: if you don’t care about the Russian league, it doesn’t mean others don’t. We are obviously trying to build the league up and bring it back to it’s former glory, when the Soviet league was ranked 2nd best in Europe for a number of years in the 80’s. We have bigger names coming every year, with the addition of Eto’o and Roberto Carlos, and more will happen. It won’t happen overnight, but slowly slowly. Afterall, we are expecting to host the WC in 2018 so we must work on the quality of our league.

    I am personally happy that Wernbloom is going to be the first Swedish in our league. Will give Sweden some exposure to the Russian league. And it’s funny you say ”he can forget about big football”…very ironic, as TWO Russian teams are in CL playoffs this year. That never happened before. CSKA was also in quarterfinals of CL 2 years ago. Manchester City and United are not in it, and CSKA & Zenit are. So think before you say nobody cares…..some people do. Those that know and love football outside of the EPL. Afterall, our league is ranked 6th in the world….ahead of the Dutch league where Wernbloom came from.

  2. Förmodligen det sista vi får höra och se av grabben i större fotbollssammanhang, för vad finns det för garanti att han ev får spela CL? Pengamässigt är det självklart ett lyft men knappast fotbollssmässigt. Vem bryr sig om ryska ligan? Knappt ryssen själv, tyvärr. För övrigt är det vargpäls på och lycka till med allt.

Kommenteringen är stängd.