”Sobra” startar fri som en fågel

Ni undrar förstås hur vi har det i Spanien? Tolv grader, milda vinder och en del regn. Kort och gott. Kanon. Och jag menar det. Startelvan i kväll blir spännande: John Alvbåge – Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Hjamlar Jonsson, Logi Valgardsson – Stefan Selakovic, Joel Allansson, Philip Haglund, Daniel Sobralense – Hannes Stiller – Tobias Hysén.

Vi var ute, jag och fotograf Daniel Stiller från Bildbyrån, på Blåvitts förmiddagspass i Alfas del Pi och plockade hem det senaste. Åtta spelare i träning, där endast Erik Dahlin och Robin Söder finns med i truppen i kväll.

Jag snackade en stund med Robin Söder. Mer om det strax.

***

Förstår på Magnus Edlund att Hannes Stiller får en roll strax bakom Tobias Hysén där den förväntade matchbilden är att Spartak Moskva har mycket boll och IFK slår om och kontrar.

Jag måste säga att det skall bli oerhört spännande att se hur Daniel Sobralense smälter in i det blåvita. Fri som en fågel från sin utgångsposition till vänster. Inbrytningar, väggspel, genombrott, avslut. ”Sella” och Emil Salomonsson ägnar sig förmodligen åt mer inläggsspel och överlapp från högerkanten i det offensiva.

Och så blir det som väntat alltså Joel Allansson som ihop med Philip Haglund får förtroendet att bära IFK:s mittfält.

Uppdraget är att hålla i taktpinnen, variera tempot och slå om blixtsnabbt, i de fall det är möjligt. Djupledsspel på i första hand Hysén.

Bakåt får Kjetil ”han  tog flaggan direkt” Waehler den generalfunktion Blåvitt saknade i fjol, som Ragnar Sigurdsson och Mattias Bjärsmyr delade på 2007 och som krävs för att hålla ihop ett lag och göra det framgångsrikt.

Förstås en extra lampa på honom i kväll.

Matchen börjar för resten klockan 19.00 och jag är på plats i Benidorm är rapporterar direkt. I först hand på twitter, om uppkopplingen är med oss.

***

Vilka spelare saknar ni i den här startelvan? Och kan man ens tänka så i det här skedet på säsongen? Vad betyder det exempelvis att Tobias Sana sitter på bänken och att Hannes Stiller spelar? Hjalmar Jonsson och inte Mikael Dyrestam. Är det så Mikael Stahre tänker och ser Dyrestam, som ett tredjealternativ som mittback och tvåa på vänsterbacken? Jag hade gärna sett ”Dyre” från start.

***


Magnus Edlund ger sin syn om premiären här.

***

Hann även med ett snack med Robin Söder i regnet på väg upp till parkeringen. Avslutade med en videointervju. Den ser ni här.

Som ni hör. Målen är att bidra till laget, spela så mycket som möjligt och vara frisk. Låter sunt. Han talar, som ni hör, även en del om förtroende, att han inte kände det fullt ut från Jonas Olsson förra året, men att han tar skulden själv.

Moget och förmodligen exakt så man bör hantera en situation likt Söders.

Det duger inte att skylla på någon annan.

Ta tag i grejorna själv och lös problemet.

Det blir oftast bäst så.

Kommentarer om “”Sobra” startar fri som en fågel

 1. Låter som en fin premiärelva. På papperet kanske denna lockar mig lite bättre dock.

  Alvbåge
  Salo Kjetil Dyre Logi
  Sobra Haglund Allan Sana
  Tobbe Söder

  Men Söder ska givetvis inte spela från start när han inte är fit.

Kommenteringen är stängd.