”Martin Ericsson till Häcken”

Nås av uppgifter att Martin Ericsson är klar för BK Häcken. Elfsborgsmittfältaren lämnar i så fall Boråsklubben efter två och ett halvt år och samtidigt som förre Häckentränaren Jörgen Lennartsson anländer Sjuhäradsbygdens stolthet.

Häckens och sportchef Sonny Karlsson har varit tydlig med att han kan tänka sig göra en extravärvning ”om specialläge dyker upp”. Och det kan Martin Ericsson mycket väl vara.

Blir lite förbryllad bara av i vilken position satsningen görs.

Häcken har redan Dominic Chatto, Josef ElvbyJonas Bjurström och Oscar Lewicki i den defensiva rollen, Andreas Drugge, möjligen Rene MakondeleAndres Vasquez och Dioh Williams i nummer tio-rollen (släpande anfallare).

Martin Ericsson kan, om inte minnet sviker mig, dyka upp i båda positionerna och spetsar i vilket fall som helst truppen.

Och jag kan förstå honom.

Den förre IFK-spelaren har en tuff konkurrenssits i Elfsborgs. Jörgen Lennartsson vill slussa in nya framtidsmännen Oscar Hiljemark och Viktor Claesson, att lägga till stjärnskotten Niklas Hult och Johan Larsson, samt EM-spelaren Anders Svensson och landslagsmeriterade Stefan Ishizaki.

Plockar Häcken Ericsson ökar Hisingslaget sin konkurrenskraft – och närmar sig lagen strax bakom huvudfavoriterna i allsvenskan, åtminstone i form av bredd och organisation.

Möjligen saknas tradition och spets för att på allvar blanda sig i leken kring de ädlaste medaljerna.

I morgon fredag väntar Assyriska på Valhalla.

20 kommentarer om “”Martin Ericsson till Häcken”

 1. Riktigt gött med Ericsson. Tror han kan göra det riktigt bra på hisingen. Sen kan jag inte förstå att alla är så negativa mot försvaret. Det var endast tre lag som släppte in mindre mål än Häcken förra året.

 2. @Andreas
  Härligt att du har hittat hit!
  Alltid lika trevligt att få ta del dina uttömmande och nyanserade analyser!

 3. Hade det inte vart smartare av Häcken att köpan en försvarare av klass? Förra året var det lite kräftgång i försvaret, visserligen en del p g a måna skador, men det känns som det är där de behöver stabilisera det, kanske framförallt på högerbacksplatsen.

 4. Häcken är påväg upp. Men skulle klubben tjäna på att byta namn till Gothia FC? Bättre internationellt namn. Å det är såå gammalt att fortf säga ”bk röva”. kanske att det var kul när man va 8 år. fortsätt skriv balkander. kul att läsa!

 5. Häcken har ett överflöd av bra spelare på mittfältet. Likväl värvar man två spelare med enorma attitydproblem: Vasquez och Martin Eriksson är två uppblåsta typer som fullständigt saknar verklighetsförankring. Speciellt Eriksson är ett riktigt gift – bort, bort bort!

  Aj, aj Häcken det som såg så bra ut under flera år. Rejäl rekyl att vänta.

 6. Det är ta mig fan värt Nobelpriset i envishet att lyckas vara så sjukligt konservativa och korrekta som alla journalister på GP är.

  Att ni bara orkar?

 7. Välskött, rik och fantastisk org. Waris kmr bli kungen iår. Men de har en bakåtsträvande sportchef som saknar kompetens, utbildning och erfarenhet. Fhager borde komma tillbaka!

 8. Jag är så oerhört glad att BK Häcken köpte Drugge av oss.

  Jag är än mer glad att inte Blåvitt ”chockade” med ännu ett nyförvärv i Ericsson från Elfsborg.

  Trots ”skönlir” kommer BK Häcken alltid vara ett riktigt tråkigt lag att följa som i mina ögon inte hör hemma i Allsvenskan.

 9. Bra konkurrenter till Blåvitt är bra. Ändå bättre om det är Göteborgslag. Det hade varit bättre om det var ÖIS eller GAIS som var välskötta klubbar. Det ser ut att bli bra kvalite på Allsvenskan i år. Känns lite som ett trendbrott.
  Till detta kommer att GP, i Balkander, har förbättrat den massmediala uppmärksamheten.
  Jag har köpt årskort och försäsongsbiljetter till Blåvitt och är redo för en spännade säsong!

 10. Man undrar ju bara vart de mittfältare som Häcken har sedan tidigare ska ta vägen nu när de plockar in spelare som Drugge och Ericsson!

 11. Färglös trist och plastig, nja… Med tanke på att Häcken, enligt många, spelar em av Sveriges roligaste fotboll de senaste åren skulle väl både färglös och trist falla. Plastig… där kan vi ju snacka i det längsta vad är plastig? Häcken har lyckats göra guld av bly av en del spelare redan (läs Ranegie). Redan nu finns en av allsvenskans mest intressanta spelare i klubben (läs Majeed Waris). Organisationen är topp 3 i Sverige, ekonomin stabil.

  Visst kraven är inte stora, men redan nu pratar folk om att Häcken är en toppkandidat i år… inte guldkandidat, men topp.

 12. En sådan färglös, tris och plastig klubb som Häcken vill väl egentligen ingen spela för? Men det är klart; all deg från Gothia Cup övervinner avsaknad av tradition, hjärta och själ. Men en jävligt trist klubb är det och kommer alltid att vara. Trist för svensk fotboll

Kommenteringen är stängd.