”Celik som forward i Gais”

Mervan Celik berättar om första träningspasset i Gais efter den misslyckade tiden i Glasgow Rangers och ger en fingervisning om hur framtiden kommer bli.

***

Det var pompa, ståt, parkerade bilar i backen på väg upp till Gaisgården, rök och bengaler när Gaisfansen hälsade Mervan Celik välkommen åter.

Visserligen är det årsmöteskväll – vilket i sig förstås lockar extra människor till klubbfästet – men Return of Celik lockade tveklöst årets största träningspublik i Delsjöterrängen.

***

I nästa vecka får vi reda på om Mervan Celik återvänder till Gais, i så fall via externt kapital, som spetsar truppen och ger snart fog för smeknamn i stil med Real Gais eller åtminstone Athletico Gais, som jag såg att någon förseslog.

***

Min GP-kollega Johan Sköld förhörde sig både med Jakob Olsson och Alexander Axén om det som i nästa vecka kan bli uppenbart – ny konkurrenssituation på vänster mittfält.

För att vara tydlig: Olsson gillar konkurrens och Axén ser Celik även som forward – om det skulle blir aktuellt.

Och då kanske Gaispusslet är komplett.

Som ni vet söker Gais ytterligare anfallskraft. Det finns alternativ, om Celik skulle hamna utanför Skandinavien.

***

Gais årsmöte inleds 19.00.

***

När vi nu kan räkna in Jeffrey Aubynn, som såg riktigt vass ut på dagens träningspass och eventuellt Mervan Celik ges Axén allt fler valmöjligheter. Det troliga är också, berättar sportchef Mats Persson, att Jesper Florén fortsätter i Grönsvart.

***

Här ser ni för resten Mervan Celik träna med Gais och gör en defensiv rusch av god kvalitet.

***

Real Gais, undrar ni? Ja, i tider där uttryck devalveras och ändrar innehåll är turen vad gäller Real nu kommen till Gais.

6 kommentarer om “”Celik som forward i Gais”

  1. Real Madrid är ju känt för att köpa de stora namnen, vilket blåvitt gjort i år med allsvenska proportioner såklart, och det blev en media-grej med Real Göteborg av det hela. Kan ha varit Aftonbladet eller TV4 som myntade det i brist på fantasi. Balkander driver vidare med superlativet bara. Real betyder väl royal eller kungliga, och det finns väl få monarkister i fotbolls-sverige, så det har nog inte med ordet Real att göra.

    1. oskars: Du har helt rätt. De myntade. Jag gillar egentligen inte, men vad sjutton … det doftar satsning över uttrycket.

  2. Varför har GAIS inte lagt ut årsberättelsen på nätet? Är sjukt orolig att det skall bli en ekonomisk brakförlöst.

  3. Snälla kan du inte motivera ”real gais” (du har nämnt det innan)? För jag förstår inte hur de kopplingarna dras

Kommenteringen är stängd.