Sellas straff avgjorde superdrama

Det blev alltså derbyhjälten Stefan Selakovic som avgjorde detta superdrama på Rambergsvallen. IFK Göteborg har tagit sin första seger för året – och det blev banne mig nästan rättvist mot slutet. Eller säg så här: IFK Göteborg jobbade sig in i matchen.

Första halvlek var kass. Från Blåvitts sida.

Det gällde fram till sista 20 ungefär.

Häcken höll klass rakt igenom, men gick på en försvarsnit vid Tobias Sanas 1-1 och fick möjligen en något enkel straff emot sig. Här måste jag dock erkänna att jag är osäker. Har inte sett någon repris på när Tobias Hysén går ner och Jonas Eriksson visslar.

Återkommer där.

Blåvitt lämnar över jumboplatsen till Örebro.

Häcken skall svara stolta över insatsen.

Det här var en mycket spännande fotbollsmatch, spelad på en perfekt gräsmatta, med fullsatta läktare och fint väder.

***

EDIT: Mohammed Ali Khan tycker att straffen känns ”billig”, men gör ingen stor sak av det. Snackade med honom just.

29 kommentarer om “Sellas straff avgjorde superdrama

 1. C.gunnar: Det är rätt moget, riktigt relevant o framförallt framstår du som en rätt ”intellektuell” bitter-Bobo själv där du sitter bakom ditt tangentbord o klankar ner på folks intellekt, folk du inte känner, bara för att dom inte råkar hålla på ”ditt” lag o den där ”jonass” som slank in på slutet här. Arbetar du på djurpark? För det va ett jädra tjabbande om getingar o hundar o andra goa grejer!! Sätt dig nu ner o andas lugnt, o smält förlusten mot ett lag som uppenbarligen var värda 3 poäng, för Gunnar det är väl ändå målen som räknas?:-)

 2. Japp Gunnar det är fakta att ifk är Gbg:s sämsta lag och i särklass Sveriges gnälligaste.

 3. Balkander, synd att den här sidan blir ifkarnas enda möjlighet att klämma ur sig något vettigt, och så misslyckas de gång på gång! Det här får bli mitt sista inlägg i just detta sammanhang!
  Faktum kvarstår 1:
  -En geting räcker för att matcha 10 ifkares ”superintellektuella” påhopp.
  -Enda argumentet de har är att de är fler. För er som tror kvantitet kan ersätta kvalitet vill jag berätta om hunden som vände sig om, tittade på det han hade gjort på gräsmattan, såg på alla de flugor som snurrar runt, och tänkte :”Det måste vara något värdefullt”! Bara en liten historia, varje likhet med vissa ifkares inställning är enbart ett smärtsamt sammanträffande!
  Jaså, vet du vem som har all anledning att vara bitter? En ifkare! 10-tals miljoner i spelarköp, kanske Allsvenskans dyraste lönekostnad, tagit guldet som självklart utan att ens ha spelat en match, och så en verklighet som skrattar rätt i ansiktet på en!
  Faktum kvarstår:
  -IFK är just nu sämst i Göteborg, förlorat mot bottentippade Syrianska och Norrköping, ligger hela 7 poäng efter Elfsborg, och kanske räknas som underdog i nästa match mot Åtvid! Detta betyder bitterhetsfaktor 100!

 4. C.gunnar: Du är inte bitter va? Ha Ha:-)Jädrar det är kul o läsa dina bittra inlägg!! Sluta va bitter o va istället glad för att ni fick en jädra massa blåvita riksdalers in i er redan välfyllda penningpung!! Nu kanske ni kan börja rusta upp er fallfärdiga inhägnad = Rambergsvallen, så den håller ALLSVENSKA mått! Men ni kanske inte räknar med att stanna så länge??!!:-)

 5. C.gunnar: Du kanske skall gå till öronläkaren o rensa hörselgångarna. För i den klacken jag stod i = BLÅVITT:s, var det ett bra drag i genom större delen av matchen, som vanligt!! Lite ”roligt” faktiskt att du har synpunkter på ett lag som har en av Sveriges största o trognaste klackar, när du verkar sympatisera med ett lag som har 35 supportrar!!

 6. En del ifkarnas sätt att uttrycka sig här (hissingsjävel,..) påminner en hel del om deras intellekt och uppfattningsförmåga. Som alla märker behövs bara en enda Geting för att sysselsätta 10 understimulerade ifkare!

 7. C gunnar, försök att hitta en fotbollsexpert/intresserad som skall kommentera AS utan att han/hon har ett favoritlag, tragiska hissings jävel….

 8. C.gunnar: Ja, det är en gåta att han blåser straff. För visst får man hindra en motståndare i straffområdet med en utsträckt arm?

 9. I vanlig ordning berör Blåvitt .. Måste kännas tungt C.gunnar när IFK Göteborg, mesta mästarna berör mer oavsett vilken dag på året , oavsett tid på dygnet mer än det lag du råkar hålla på… !

 10. Balkander, ifkarna är som George Bush : är du inte med oss så är du mot oss!
  Bry dig inte om dom, följ din egen linje!
  Ifkarna vill ha någon som ”experten” Thomas Wernersson som förstås är ”opartisk”! Undrar hur det går ihop med SVT:s ”opartiskhet” och ”oberoende”?

 11. Olle, jag har just tittat på reprisen.Hur kan en domare blåsa straff där är mig en gåta. Inte ens Hysén tyckte det var solklart och säger det är kamp om bollen!

 12. Alex, jag var där. På tv hörs till och med Gefles 5 supportrar när de är på Rambergsvallen. Håll med om att ni har i särklass största gruppen medgångssupportrar som är med och stödjer sitt lag bara när det går bra!

 13. Ifk är inte bättre häcken blev rånade på en straff i första halvlek. Sedan har domaren mage att blåsa straff för ifk i andra halvlek.

 14. Kolla på reprisen så ser du att straffen är solklar. Mycket mer straff kan det inte bli, först hands och sen fällning OCH omkullvräkning.
  Finns det inte storbild på Rambergsvallen? Jag trodde att alla allsvenska lag behövde det, men så är det tydligen inte, Syrianska hade det inte.

 15. C.gunnar: Var du på matchen? helt tyst var vi ju knappast men bra tryck hade vi verkligen inte, men blåvitt hördes betydligt mer under hela matchen, brorsan satt och kolla på tven.

 16. Varför skulle Häcken vara nöjda med en förlust, mot ett dåligt bananer i pjamas lag?

 17. Hur sjutton kan du tycka att Häcken höll klass hela matchen igenom. Dom tappade ju allt i andra fram till blåvittsledningsmål. Släpp din inställning som du har innan matchen när du kommenterar efteråt.

 18. Förstår att ifkarna är glada över vinsten. trots allt var stans sämsta lag som vann över stans bästa lag. Trots det ser de fortfarande häcken på Häcken i tabellen, och så kommer det att se ut när säsongen avslutas! Om domarna inte hjälper dom förstås, som idag!
  Intressant att deras klack var tyst tills de kvitterade!

 19. Varför skall Häcken vara stolta över insatsen, när de får rättvist stryk av ett rätt uselt Blåvitt? De ger ju verkligen bort matchen i andra halvlek.

 20. BKH slapp undan ytterligare en straff emot sig när en försvarare OCKSÅ med armarna motade och höll undan Hysén. Den situationen var innan och antagligen kunde inte Jonas E blunda längre.

  Men han (JE) kompenserade det bra (obs ironi) genom att ge Joel en varning som bara JE kunde se. Sedan när är det förbjudet att duffa i fotboll? Jag undrar när?

 21. Balkander: Kolla för säkerhets skull med Gerhardsson om det var Stoke eller Häcken de sista 10-15 minuterna, lova mig det och skriv vad han svarade. Det var gul-svarta ränder, men ett tag trodde jag att de var röd-vita …

  Avdelning: ”sitta i glashus och kasta sten …”

 22. Straffen känns solklar, svårt att snacka bort den. Man kan inte bara, som Ali Kahn gör, gå på spelaren och helt strunta i bollen och samtidigt använda armarna så mycket som han gör.
  Känns skönt att blåvitt för en gångs skull hade marginalerna med sig om man även tänker på stolpträffen i slutet.

 23. Det var Blåvitts absolut sämsta match spelmässigt. Kanske att Syrianska matchen var sämre.

  Det gör det ännu härligare att vi vände matchen och lyckades vinna. Visst hade vi lite flyt, men med den oflyt vi haft tidigare under säsongen så tycker jag att vi var förtjänta av lite medgång!:)

  Med tanke på hur spelet såg ut idag, så tror jag att en förlust hade varit ödestigen. Jag menar, då känns det som att paniken hade kommit in, och med det uselt spel på alla plan och en fight för allsvenskt kontrakt hade blivit en verklighet. Men nu vanna vi, och hoppas att vi kan rycka upp spelet till lördag och att vi lyckas vinna även då. En seger är ingen trend, men det är ändå jävligt skönt med 3 poäng för en gång skull.

 24. Underbart! Nu kan livet börja igen.

  … Så jävla gott!

  Alla till gamla mot Åtvid!

Kommenteringen är stängd.