Ett fall framåt, Blåvitt

Då skriver vi in 2-1 igen när IFK spelar. Det brukar ju bli det. Senast mot Häcken och mot Syrianska och mot Norrköping. Det här var ett fall framåt. Också spännande att se Nordin Gerzic lösa mittfältet så bra, upptäcka att Hannes Stiller har krutet torrt att Stefan Selakovic är precis så bra han kan vara när han är bra; arg, löpstark, inläggssugen och pratsam.

Det här var ingen fantastisk fotbollsmatch, men det var en fotbollsmatch där IFK upptäckte kanternas förlovade betydelse och löste uppgiften trots utvisning och svagt målvaktspel vid Åtvidabergs reducering.

Skall bli spännande att höra vad tränarna och spelarna anser om detta om en liten stund.

***

Nu har jag lyssnat på Mikael Stahre. Han tycker att det var gult kort båda gångerna på Kjetil Waehler, han tyckte att Philip Haglund skötte sig bra som mittbacksersättare och ser även Jakob Johansson och Mikael Dyrestam som tänkbara ersättare nu när Waehler är avstängd mot Gif Sundsvall på onsdag.

***

Det var lite snack om domare i dag också. Men jag lämnar det därhän.

***

Publiksiffran, 11855 är bra, men var vi verkligen så många?

***

Sanningen om Blåvitts allsvenska start är den här: De var aldrig riktigt kassa mot Syrianska, Norrköping och AIK och har inte uppträtt som ett superlag mot Örebro, Häcken och Åtvidaberg. IFK har åtta poäng efter sex matcher och är med det bara två poäng bakom Häcken …

***

Däremot är det sju upp till Elfsborg och det är klart. Sju poäng är tufft att ta igen, även med trepoängssystem (när skall vi sluta skriva så) och kräver full koncentration ett bra tag framöver.

 ***

Så här tycker jag om Stefan Selakovic (som ersatte Daniel Sobralense): Bättre.

Och Hannes Stiller (som fick Robin Söders plats): Bättre.

Nordin Gerzic: Mycket bra. Och ja, gav bättre balans/tryck – åtminstone i dag – än vad Haglund/Farnerud gjort tidigare.

21 kommentarer om “Ett fall framåt, Blåvitt

 1. Tycker det skall bli intressant att se Blåvitt-Sundsvall idag… Sundsvall har visat sig vara riktigt bra, så nu får sig Stahres bygge en lämplig prövning. Kan dom hålla ihop och klara det passningsskickliga Sundsvall i 90 minuter och kanske göra något mål, ja då kanske det är signalen för att vändningen ”verkligen har kommit”, om inte, ja då kan Blåvitt förmodligen glömma att det blir en plats i toppen, snarare någonstans i mitten när säsongen går mot sitt slut.

 2. John: Stör inte för mycket.. denna blogg är till för att hylla blåvitt. (ibland med inlägg om damfotboll för man vill ju vara jämställd)

  1. John och Fredrik: Vi skall nog lyckas få in lite Öis här också framöver. Jag noterar det stora intresset. Vi publicerar, som ni säkert vet, nyhetsmaterial om Öis på gp.se/sport. Så kolla där med.

 3. Balkander; ÖIS är obesegrade efter tre omgångar och ungtupparna leder återtåget. Bra med folk på läktarna har vi också. Du bevakade försäsongen, men inte säsongen?

 4. Va farao fick jag 18000 ifrån?
  12000 var det ju bara mot åif på gamla ullevi, dumt namn förresten på ny, fin arena.
  men ändå siffror gais får svårt att nå upp till, trots wander och celic.Förra säsongen bäst i stan och ändå bara runt 4000 förutom blåvittmatchernas ca 20000.
  VI gaisare är nog rätt många ändå, till sinnet, men för gamla och trötta för att gå på matcher.
  vi minns istället med vemod fornstora dagar på gamla, gamla Ullevi.
  Kanske var det lite mer folk ibland då än nu, men gais mot sandvikens if 1958, typ, drog nog inte heller så många.Minnet sviker måhända.Man minns det man vill minnas.
  En målspruta krävs nu, en rikktig gaisprofil, som kan göra mål och inte sticker för första bästa utlandsbud.
  Vi får hoppas på Linus.

 5. Blåvitt har ingen brist på duktiga mittfältsspelare inkl. yttermittfältare. Om Blåvitt spelar 4-4-2 med Hysén och Selakovic på topp skulle Blåvitt bli effektivare med två spelare, som kan hålla bollen, slå bra passningar i också trångt läge,öppna för varandra, hålla sig framme och göra mål. Stiller i all ära, men han är ingen vare sig teknisk eller konstruktiv spelare. Han kan emellanåt hålla sig fram och i relativt enkla lägen tack vare någon annan göra mål.

 6. Tack BiH, det känns tryggt att höra dina alltid så kloka ord.

  Eller kanske inte…

 7. Ingen nämner Sana. Han är ju helt magisk med sina passningar, idag tror jag inte heller han slog bort en enda!

 8. En helt hyfsad match. Blåvitts mittfält blev stabilare med Nordin. Alvbåge, en gång är ingen gång… Du är förlåten, John!
  Sella var sådär och kom ofta sent in i närkamperna, Farnerud lite omständlig men annars tycker jag att Blåvitt känns mer och mer som ett lag som hittar sitt spel. Bästa startelvan idag!
  Bestefar Kjetil känns, trots utvisningen, jävligt go å ha i backlinjen. En gigant!
  Dagen match lutade mer åt 3-0 än 2-1, och det bådar gott för kommande matcher.

 9. Vid lunchtid redovisade 12850 sålda, så 11855 är en helt rimlig siffra. Som vanligt vid helgmatcher, tunnsått på sponsor- och pampsektionerna.

 10. Du vill inte diskutera domarnas inverkan. Enligt några mediers slutsattser har domarna hittills varit ”hemmadomare”, när får BlåVitt en hemmadomare

 11. Så jävla gött med seger!

  Och ja, vi var ca 12000 på plats. Det är skillnad på när gajs spelar och bara ena långsidan är öppen. Frågan är om vi någonsin kommer få se det grönsvarta ”publiklaget” dra 12 000 mot Åtvid… Haha.

 12. Som gammal gaisare mäste jag få fundera över en sak.
  Hur kan det komma sig att ifk med svag start får in 18000 åskådare mot åtvid och gais 4000 mot gamla, etablerade, peking?
  Saken är dock glasklar, ifk har fem till sex ggr så många supportrar, dessutom trogna, som grönsvart, tyvärr.
  Mycket beroende på gais harvande upp och ner i divisionerna sen 50talet,där man förlorat en generation supporters, och nu i dagsläget osäkerheten kring allt i klubben som förtar entusiasmen inför framtiden.
  Redan på 50talet, när jag gick i skolan, var det en klar dominans för blåvitt, men inte så uttalad som nu.
  Jag älskar varumärket gais och är bedrövad när jag ser publiksiffrorna, sämst i allsvenskan, om inte derbyna mot blåvitt och häcken dragit upp det några placeringar.

 13. Jo sådär ser 12000 ut. Inte bra inte dåligt. Du har nog varit på tillräckligt många matcher för att kunna uppskatta publiksiffra på GU, om du anstränger dig lite

Kommenteringen är stängd.