Öis lockar – även i ettan

Jag kommer inte ha möjlighet att skriva radvis om Öis här, men tycker ändå – med tanke på vad vi öser på om publik och intresse just nu – att det kan vara på sin plats med följande betraktelse. Örgryte IS har ett publiksnitt efter två hemmamatcher på 2 325. I divsion 1 södra. Det är klart att vi skall hylla det. Premiärsiffran på 2 714 var lika mycket som övriga sex matcher lockade – tillsammans …

Applåd.

Fjolårets Öis-snitt blev 1 496 åskådare per match.

8 kommentarer om “Öis lockar – även i ettan

 1. Häckens publiksiffra mot Gefle blev 1862 !!!! personer. Det säger väl allt om intresset för den klubben.

 2. Vi öisare har sambadefensiv.se som täcker upp det mesta kring ÖIS. Känns som att det finns en möjlighet att dessa bloggar slår ut dagstidningarna när det gäller bevakning av klubbfotboll. Tyvärr är en del av dem väldigt partiska och enögda (dock inte sambadefensiv såklart)

 3. Problemet är ju att det saknas kvalificerade sportjournalister på GP. Balkander i all ära, som verkligen anstränger sig att täcka upp det mesta. Dock blir det på bekostnad av djup och kvalitet. Att slänga in avdankade CeGe Pettersson varje gång Häcken spelar derby mot GAIS känns inte särskilt kreativt. Likaså den andre Pettersson Kymmer eller för den delen Malin Jonsson på GAIS andra hemmamatcher.

  Att detta är det enda vi har att tillgå för att täcka upp 3 allsvenska lag och ett i söderettan (räknar ännu inte in Qviding och Utsikten som beröringsfaktorer) verkar lite tunt.

  Skall man som jag, GAISare, få sig någonting av värde till livs klarar man sig definitivt inte utan att dagligen bevaka på 1894.se. Eller Henrik Leman även om han är svår att finna i etern för gemene man. Han borde nå ut till en betydligt större läsekrets eftersom han är kunnig, men kanske lite splittrad på hockey och fotboll.

 4. Yes. Vi har till slut lite medvind nu efter 2-3 år som man helst vill glömma.
  Mycket mognare klubb nu, sund ledning och en mer seriös framtidstro än tidigare. Jag tror att det betalar sig bl a i form av nyfiknare publik.
  Snart blir väl spelet mer stabilt också kan man hoppas…

 5. Kul att Balkander skrev någonting om ÖIS även om det inte var någon längre text…. Jag har förståelse för att han prioriterar lagen i allsvenskan men samtidigt så är det ju så att ÖIS berör och engagerar betydligt mer människor än Häcken.

 6. Öis är på väg uppåt! Känns som en nytändning i hela klubben så vi kommer igen och då blir det än mer anledning att skriva om Öis!!

Kommenteringen är stängd.