Tack för allt, Christian Olsson

Lyssnar till Christian Olsson och hans presskonferens på Friidrottens hus. Det är över nu – med en hiskelig medaljsamling i bagaget. OS-guld, VM-guld, EM-guld, inne-VM-guld, inne-EM-guld.

Och så en tidig seger på Göteborgsvarvet, berättar Per Crona.

Nu fortsätter Olsson mot en karriär som höjdhoppare, nationellt. Vad han gör i övrigt är inte klart. Han har inga erbjudanden, har inte tänkt men kan och vill tänka sig fortsätta inom idrotten.

Lycka till, Christian!

Vad du än väljer att sysselsätta dig med.

***

Har vi någonsin skådat en starkare manlig svensk friidrottare? Ni med lite längre perspektiv än vad jag har – hur jämför vi Olsson med 1900-talets stora?

***

Jag och min bloggjoggande GP-kollega Eric Hilmersson tyckte häromdagen att det vore på sin plats med en staty över Arne Andersson på Slottsskogsvallen. Patrik Sjöberg, fick vi som motfråga då. Vi kanske bör nämna även Christian Olsson i den diskussionen. Vad säger ni? En gemensam staty: Andersson/Sjöberg/Olsson? Dumt eller något att fundera på?

4 kommentarer om “Tack för allt, Christian Olsson

  1. Varför inte byster framför Slottskogsvallen på våra friidrottare från Göteborg.

  2. Fick aldrig bragdguldet dock vilket både var synd och felaktigt. Christan är absolut en av de stora i svensk idrottshistoria.

Kommenteringen är stängd.