Grattis, Roy – grattis, Sverige!

Har nog aldrig längtat efter en halvtidspaus som denna. Sverige. Är. Utspelat.

Ni undrar vad den svenska backlinjen sysslar med. Räddar oss, är mitt svar. Utan Olof Mellberg och Andreas Granqvist, som både täckte skott (som i Poltava) med sitt liv som insats hade Ukraina varit i ledning.

Icke för ty, vi lever, vi har skapat en chans (Zlatans nick i stolpen) men har inte vågat äga, klarat äga.

***

Skriver de här raderna med England-Frankrike färskt i minnet. Jag kan bara gratulera Roy Hodgson. Lagbyggare i realtid, lagbyggare i rekordtid. Det var gåfotboll, det promenerades, men det blir ”walk in the park” på fredag.

***

Vi började bra, säger Marcus Allbäck. Och: ”Det är mycket vi måste ändra på”.

***

Tydligen har Sverige sex mästerskapsdebutanter. Det märks.