Rooney vs Messi – ungefär som U2 och Bruce samtidigt

20120807-162544.jpg

Råkade lägga ut en bild av min pressbiljett till morgondagens Supermatch på Ullevi på Facebook strax efter införskaffandet i förmiddags med texttillägget ”Skall bli kul”. Omedelbart dök kärvänligt mothugg upp från gammal kollega. ”Vänskapsmatch, Balken. Blir du upphetsad av det, du som sett så mycket fotboll?”

Svaret är lika enkelt som det kommer snabbt.

Nej.

Som jag skrev redan i juni hade jag föredragit ett av ”superlagen” mot i första hand IFK Göteborg eller varför inte ett Häcken i slag. Allra helst förstås en tävlingsmatch, men vänskapsmatch hade varit okej det med.

Å andra sidan, och det går inte att komma i från, kittlar det lite extra med både Wayne Rooney (i mitten på min löjligt skarpa bild), Rio Ferdinand, Leo Messi och Xavi i Göteborg samtidigt.

Lite som att bjussa på Bruce Springsteen i ena änden av Ullevi och släppa lös U2 på den andra – samtidigt. Två giganter som riskerar att ta ut varandra.

Nu är 47 000 biljetter sålda, det har byggts upp extraläktare på kortsidorna som gör Ullevi till en riktig fotbollsarena (för allra första gången?) och som dubblerar antalet Ullevimatcher (från en till två) för 2012.

Ordet vänskapsmatch innehåller samma negativa klang som en gång konstgräs eller varför inte träningsturnering. Det är inte på riktigt, men ändå en snackis. På GP:s redaktion snackade ”alla” i dag om matchen och vi direktrapporterade från presskonferensen med Wayne Rooney, Mike Phelan (assisterande tränare) och Nemanja Vidic.

Jag har – helt ärligt – svårt att förstå Rooneys engelska men uppfattade åtminstone att han gillar Göteborg. Det är ändå viktigast. Phelan uttalade sig om fotbollens förändring där United numer möter Barcelona i Göteborg i stället för Blåvitt eller ett lokalt brittiskt lag utanför Manchester.

Det är big business och ingen är egentligen förvånad.

Journalisterna kommer från hela världen. Pressläktaren (150 platser) är till bristningsgränsen fylld och lagen har inte långt kvar till seriepremiärer.

Det är därför just Barcelona och Manchester United möts; de ville ha kvalificerat motstånd. Och då duger inte IFK Göteborg modell 2012. Tyvärr.

Däremot håller jag tummarna för att Jonas Georgsson & Co till nästa år jobbar lite extra för att få till en match med tydligare lokal prägel.

Vad skall vi tro om själva matchen? Hur ställer lagen upp? Inte en susning. Uniteds förmiddagsträning var tokstängd och Barcelona kommer först i dag.

Däremot är jag helt säker på att Barcelona-Manchester United blir ett minne för livet för alla de flickor och pojkar som kommit över en biljett till Supermatchen.

Det är för dem den här matchen spelas.

Och tänk på att det kryllar av världsmästare, Europamästare, Champions League-finalister och tv-spelshjältar i stan.

4 kommentarer om “Rooney vs Messi – ungefär som U2 och Bruce samtidigt

  1. Hej!!
    Hoppas du gräver lite i detta att vi blåvitare får inte ha matchtröjor på oss när vi ska in nånstans på avenyn(vet ej hur det är för de andra lagen i gbg) matchdagen.

    Nu är hela avenyn täckt med båda lagens tröjor och flaggor, så jäkla provocerande.

    Förövrigt tycker jag att ska man gå på fotboll i Göteborg ska man gå på Blåvitt 🙂

Kommenteringen är stängd.