Mak och Gais mot klockan

Intervjuade Gais nye tränare Jan Mak häromdagen. Hela intervjun finns på GP+, här är ett utdrag.

Hur skulle du beskriva situationen i Gais just nu?

– Den är bekymmersam, i allra högsta grad. Vi har börjat och skall se om vi kan hitta en möjlighet att vända, det är det som behövs, det finns bara den möjligheten.

Vad känner du, med din långa erfarenhet, att du framför allt kan bidra med i det här uppdraget?

– Det har jag sagt tidigare i något sammanhang, att så tidigt som möjligt försöka sätta mig in i truppens möjligheter på olika platser. Rätt spelare på rätt plats. Och kanske hitta ett antal saker. Det är kort varsel, det kan vara små justeringar som kan göra en liten förändring som leder till att det blir en annan effekt. Skillnaden mellan motgång och framgång är ibland hårfin.

Kan man sätta ord på det, vad som gör skillnad på framgång och motgång?

– Först och främst beror allt på kvaliteten på planen, kvaliteten i truppen. Det är avgörande. Och sedan utifrån det försöka hitta det optimala. Normalt är problemet att vi har en massa motståndare, i dag är problemet tidsfaktorn. Loppet är igång, det måste vi jobba med. Vi får titta på befintlig trupp, det är inte bara att plocka in spelare från höger och vänster. Det behövs inte heller. Det är oftast inte medicinen. Alla spelarna måste också förstå att ”det är vi”. Kommer det till något är det bra, men vi kan inte säga att ”om det inte kommer något, så …”

***

Mitt omdöme: Jag gillar Jan Mak. Men … fotboll är fotboll.

Kommentarer om “Mak och Gais mot klockan

  1. Läser hela intervjun och får känslan att Mak är lite svårintervjuad. Avvaktande, väldigt få raka svar och försiktiga formuleringar.
    Men samtidigt en farbror ganska ofärgad av clicheer och PR-språk.

Kommenteringen är stängd.