Nyheten som sänker Gais

Där kom beskedet om vad den stora Gaisnyheten handlar om. Klubben skjuter upp bonusutbetalningar efter fjolårets femteplats i allsvenskan. Bonusarna skulle varit utbetalda i augusti, men dröjer på grund av klubbens ansträngda ekonomi.

Den har i sin tur försämrats ytterligare ”en skral sportslig prestation”, skriver klubben på sin hemsida.

Läs: Lägre publiksiffror.

Å andra sidan har Gais hittills höjt sitt snitt jämfört med i fjol, men det finns förstås risk för ett intäktstapp där framöver, med tanke på tabellplaceringen.

Gais ordförande Christer Wallin säger till gais.se att ”det är givetvis mycket tråkigt att ge spelarna det här beskedet, men i det ekonomiska läge vi befinner oss måste vi prioritera löner och skatteinbetalningar. Allt annat vore oansvarigt”.

Spelarna fick information om detta efter dagens förmiddagsträning.

***

Jag slås av några saker direkt. Dels är det väl så att bonusutbetlaningen redan var uppskjuten, alltså: Går det att skjuta upp vad som redan är uppskjutet?

Hur reagerar spelarna på det här? Är det kontraktsbrott från Gais sida och har spelarna rätt att bryta sin avtal?

Det här var nyheten Gais allra minst behövde just nu, när allt fokus behöver riktas mot att samla all tänkbar kraft mot uppdraget att rädda det allsvenska kontraktet.

Misstänker att mer än en spelare funderar över sin tillvaro i skrivande stund.

Mittfältaren Markus Gustafsson kunde inte hålla känslorna tillbaka och skrev på sin twitter strax efter klockan 13 ”Överdrivet glad just nu”.

Då hade han och övriga gaisare precis fått beskedet.

Vilka summor det rör sig om är inte känt.

Nästa fråga är: Hur illa ställt är det med Gais ekonomi egentligen. Rullar projektet med den nya Gaisgården vidare och kommer handlingsplanen kunna följas?

Fortsätter att kika på detta.

***

Frågan jag ställer mig är också: Hur har det kunnat gå så här illa med Gais ekonomi? Vem bär ansvaret? Eller är allt bara kopplat till ”lägre publiksiffror än väntat”?

14 kommentarer om “Nyheten som sänker Gais

 1. Kom igen nu alla Gaisare och visa styrka och kärlek till ert lag.

  För att långsiktigt nå framgång krävs att man håller ihop
  även i motgångar.

  Kom till matchen mot AIK och stötta ert lag och visa att
  ni finns där.

  Jag vet vad som menas med motgång, men vet också att runt hörnet finns framgång bara man kämpar.

  Älska GAIS

 2. Om du skall vara ärlig Balkander så är det väl IFK och Frölunda som är ditt intresse? Har du bevittnat någon av GAIS träningar efter din semester? Du har ju inte nämnt det i så fall? En träning med Mak jämfört med Axen, men det är tydligen intressantare att vara bundis med Stahre och Mild..
  Du gjorde en jämförelse mellan Ifk och Häckens träningar, hade varit intressant att höra om GAIS i den jämförelsen,(och även Öis träning,hur den är kvalitetsmässigt jämfört med de övriga.
  Men antar att du idag skall till GG, inte för fotbollens skull utan att försöka få någon negativ kommentar som du kan ha som rubrik!

 3. Mp och Wallin sänker Göteborgs stolthet till botten av Marianergraven. Lustigt att Balkander inte vet mer än han gör med tanke på hur mycket skit som läckt ut bara sista veckan.

 4. Surt, men inte oväntat.

  Wanderson var en chansning, men även naivt tänkande och dålig kännedom om hur marknaden för icke eu-spelare ser ut. Man skulle förstått vilken risk man tog och sålt för 12-14 mille förra året. Tyvärr fastnade vi i drömmar om att vi var på väg ikapp blåvitt osv. Vi måste inse att vår plats nu är att köpa billiga underskattade spelare som utveckl i en miljö utan press till skillnad från båvitt osv. Vi har heller ingen ungdoms-cup att falla tillbaka på. MP sänker oss och lurar i oss att vi är större än vi är.

 5. Det här har skötts så dj- vla dåligt. Har inget förtroende kvar.

  Jag tycker också att det gnälls för lite på spelarna. Med undantag för ett par stycken så har alla visat en värdelös inställning. Det är f-n inte synd om dom. ”Buhu vi har så dåligt självförtroende, buhu alla domslut går emot oss”. De har inte gett ett skit i matcherna. Tafattare spelare har jag inte sett någonsin. Och då såg jag ändå ”skitåren” på 2000-talet.

  Dags att börja kämpa. Så dj-vla tröttsamt att se de lalla omkring.

  Kommer alltid att älska Gais men behöver ett argument för att göra så nu känner jag.

 6. Nu är det lätt att kritisera allt som händer runt GAIS. Spelarna gör dåligt ifrån sig etc.etc. Man glömmer alltid bort de styrande i toppen. Här skyller vi på tränare och spelare. En fotbollsklubb är samma som ett företag. Det är VD:n och styrelsen som måste organisera och hålla i utvecklingen totalt. Vara försiktig med plånboken och investera efter vad man har råd och möjlighet till.
  Gör man ej detta så kan det gå överstyr.
  Åtgärd: Konkurs och rensa ut i styrelse och topp samt en del dyra spelare, börja om och satsa på juniorer annars blir pinan bara längre och värre. Vi är många GAISARE i stan som undrar hur det sköts. MVH//Gaisare sedan 40 år.

 7. ”Hur illa ställt är det med Gais ekonomi egentligen.”

  Vad är de för frågeställning från en som skall föreställa journalist?

  Bokat å klart att GAIS kommer att kursa om de åker ner i Superettan. Det kommer de att göra ändå, men inte lika snabbt om de mot all förmodan hänger kvar.

 8. Nu börjar jag känna igen det klassiska gajs igen 🙂

  De lurade mig ifjol med en fin placering och bäst i stan. Nu är dock ordningen återställd, i princip konkurs och i botten av tabellen. Det ska bli skoj att se Gajs åka ur så får ni pisk av rödblått nästa säsong. Det kan ni gott ha som snodde pärlan från oss.

 9. stora anledningen till att gais hittills höjt sitt publiksnitt är väl att de redan har spelat hemmaderbyt. snittet kommer sjunka stadigt för varje match som går under säsongen. möjligen undantaget elfsborgsmatchen…

Kommenteringen är stängd.