Min backlinje med Bjärsmyr

20120830-153705.jpg

Vi gjorde GPTV, stod och smög i en buske (men Ulf Jörnvik och Kennet Andersson hittade oss ändå) dagen då Mattias Bjärsmyr drog på sig den blåvita tröjan och började jakten mot allsvensk form.

Det kan ta ett tag och bör få göra det innan det blir hetluft på riktigt. Det rimliga är att comebacken dröjer till 24 september och derbyt mot Gais. Ingen vill skynda på detta i överkant. Bjärsmyr skall få landa mjukt. Det kommer däremot spekuleras i comeback redan till Elfsborg 16 september.

4 september möter U21 Gais, den elfte Norrköping. Där kan han också finnas med.

Pontus Wernbloom skrev på twitter i går att Mattias Bjärsmyr ”är den bästa lagkamrat jag någonsin haft”.

Nu slåss ”Bjärsa” med Kjetil Waehler, Jakob Johansson, Mikael Dyrestam, Jonathan Azulay och Hjalmar Jonsson om en startplats i mittförsvaret.

Till helgen blir det säkerligen Jakob Johansson och Mikael Dyrestam eftersom Waehler är avstängd.

Sedan skulle jag gärna se den här backlinjen (från höger): Emil Salomonsson, Jakob Johansson, Mattias Bjärsmyr, Mikael Dyrestam.

Och ja, jag tillhör också de som gärna vill se Jonathan Azulay få chansen. Han har enligt rapporter gjort det bra i U21 och skulle rimligtvis lösa uppgiften även i allsvenskan.

***

Bäst på dagens träning, som saknade U21-spelarna som har match i kväll, var Nordin Gerzic. Hans cykelspark i krysset på Emil Salomonssons högerinlägg var magnifik. Dessutom fyllde Gerzic på med flera offensiva insatser och avslut av högsta märke.

***

Först skrev Philip Haglund det här, sedan Öis Johan Hedman det här. Jag vet inte vad jag skall tro eller säga. Möjligen kul, men tajmingen?

***

GPTV-inslaget hittar ni här.

5 kommentarer om “Min backlinje med Bjärsmyr

Kommenteringen är stängd.