Så här skall ni spela, IFK!

Jag har inte varit i närkontakt med IFK Göteborg efter 0-0 mot Gais i måndags, men upprepar vad jag skrev då. Om det är så att IFK Göteborg spelar bättre mot topplagen är klubben att gratulera. Tre av de fyra kommande matcherna spelas mot guldkandidater. Malmö i morgon, Häcken på måndag, följt av Åtvidaberg 6 oktober och AIK direkt efter VM-kvaluppehållet. Det är ett tufft schema, ett utmanande schema. Hade jag varit spelare hade jag älskat det. Får fråga om IFK:s uppställning mot Malmö i morgon och vet alltså inte, men tänkte utnyttja min makt (alla människor har möjlighet att påverka) och levererar därför följande inspel:

Ge Jonathan Azulay, vänsterback i U19-landslaget, chansen från start och kör upp Tobbe på topp igen. Jag skulle dessutom vilja ha in Nordin Gerzic på planen igen och ser samtidigt tiden mogen för ert 4-2-3-1-system:

Målvakt: John Alvbåge

Högerback: Joel Allansson

Mittbackar: Kjetil Waehler och Mattias Bjärsmyr

Vänsterback: Jonathan Azulay

Balanserande mittfältare: Pontus Farnerud och Jakob Johansson

Höger mittfält: Stefan Selakovic

Central mittfältsspets: Nordin Gerzic

Vänster mittfält: Daniel Sobralense

Forward: Tobias Hysén.

Jo, jag vet att jag i och med detta förespråkar fler förändringar än vad som är nödvändigt, men med Emil Salomonsson skadad och Robin Söder avstängd tvingas Mikael Stahre ändå göra om.

Så … gör så här nu!

22 kommentarer om “Så här skall ni spela, IFK!

 1. Balkander! Vi har ju samma åsikt om Blåvitts (obefintliga) försvarsspel. Pinsamt att se MFF:s första mål efter dryga 50 sekunder. Gräv nu i detta! Ställ frågan om vilken försvarsidé de har! visa sekvenser – som hade gjort en pojklagstränare generad – och fråga; Hur tänkte de där? Vilka instruktioner har det fått?
  Djävla skandal

 2. Vilken tur att Söder är avstängd. Det måste vara Allsvenskans absolut sämsta spelare. In med DMK och vilken junior som helst, det kan knappast bli värre än mot Gajs.

 3. Riktigt roligt att höra att du ger Azulay förtroende. Har spelat med honom i Askims IK för länge sedan. Mycket talangfull kille med ett sinne för fotboll. Säker i allt han gör samt en dröm för alla målvakter och medspelare.

  In med Azulay!

 4. olle – Jag vill att man slussar in de unga, inte hysta in de direkt i elden……

  Jag kan erkänna att jag efter elfsborgsmatchen va glad för JJs spel….ända tills jag tittade på matchen igen o upptäckte att det var endast på slutet han fick bort bollen…..o då har man det på näthinnan, dessutom såg jag att Logi var inte alls så dålig som drevet vill ha det till, tycker han håller Hjalmarklass på vb……

  Kollar alltid matcher i efterhand och diskuterar de med en av sveriges bästa tränare……..gott nog för mig!!

  Kanske därför jag inte alltid följer drevet……….men i min värld e de obegripligt att JJ platsar, tyvärr!!

  MFF – IFK 0 – 2 (om vi skiftar på hysse o sella, så de skjuter istället för inlägg, mff för bra där)

 5. Mr Japan.

  Kan inte hålla med dig överhuvudtaget gällande JJ, han har varit grym och har blivit en städgumma som också levererar boll på en föredömligt sätt. Ofta enkelt vilket är bra då han har farnerud jämte som leverar/försöker sig på, de geniala. De passar perfekt ihop och har ägt mittfältet både mot Elfsborg och GAIS.

  Balkander:
  Gällande laguppställningen så kan vi inte sätta Sobra på en kant. Han är för bra centralt för det. Sen är det ju lite av ett hjärnsläpp att låta Sobra spela framför (Sobra har ingen bra defensiv, finns aldrig till hands där) en startdebutant och dessutom borta mot ett Malmö som jagar guld. Där får du i min mening tänka om:-)

 6. Spelarna verkade otränade mot GAIS och saknar koncentration och precision i passningsspelet. Det tyder på att hjärnan inte är klar och spelarna är någon annanstans med huvudena än på plan.
  Vilken skillnad mot när jag såg Häckens spel mot Djurgården. Ständiga farlighetr producerades mot motståndar målet.

 7. Håller med Cris och Hasse. Sobra försvinner på kanten. Vi behöver två där uppe och Sobra ska va en av dem.

  Hade gärna sett DMK där uppe, helst av allt Kung Husséin på topp. Ska han börja dänka in bollar i nätet igen så måste han upp på topp.

 8. IFK bör ha två spelare längst fram, som både kan ta emot och hålla bollen och göra mål. Att ha Hysén som mittfältare är inte välbetänkt. De två bör vara Hysén och Selakovic. Allansson, som var bra mot GAIS, kan ta Selakovics plats som yttermittfältare. Det betyder återgång till 4-4-2. Att bara ha en spelare längst fram gör det för enkelt för motståndarförsvaret. Det är bara att se hur spelet gick förra allsvenskan.

 9. Mr Japan;
  Du må vara välutbildad och ha sett Blåvitt sedan 70-talet, men om du inte ser att JJ spelat riktigt bra de gånger som han har fått chansen att spela denna säsongen, så undrar ju jag om din syn på fotboll är lite daterad, även om du använder trendiga sätt att uttrycka dig, såsom ”ställa frågor i mitten”.
  JJ har haft svårt att lyckas i Blåvitt innan, men av någon anledning så är det ju en del tränare och förbundskaptener som forsatt att tro på honom.

  Azulay är lovande och spelar i U19 på den positionen, medan Logi har haft en tveksam säsong, precis som Jbt skriver. Varför inte låta talanger få chansen? Du vill ju själv att Sam ska få chansen.

 10. Knicken – det sa jag inte heller……jag är välutbildad OCH har sett blåvitt sen 70

  Sen har jag högre krav på en spelare som spelat sex år i blåvitt o fortfarande inte kan behandla en boll och spela spelet utan boll…..tyvärr, önskade att han va hur grym som helst 🙂

  Inte gajs senaste……gajs sista 😉

 11. Mr Japan, det var inte dåligt.

  Själv såg jag min första allsvenska match det år Gais vann sitt senaste guld. Men det innebär ju inte att man blir ’välutbildad inom fotboll’.

  JJ har i år varit bäst och vi ligger där vi ligger, så är det.

 12. Byt på Sobralense och Gerzic. Sobralense är ju som bäst som släpande i mitten, på kanten kommer han bort för mycket.

 13. Om JJ e vår bästa spelare ska vi ligga där vi ligger i tabellen……

  Knicken – jag är välutbildad inom fotboll, såg min första match med blåvitt i början av 70…….man måste inte alltid tycka som drevet…..

  In med Nordin på JJs plats, så vi kan hota o ställa frågor i mitten!!
  Tror att Stiller startar imorgon, men hade hoppats på DMK, hans snabbhet hade gjort susen mot mffs stora backar
  Byt kant på Hysen o sella så de kan skjuta istället för inlägg

 14. Den startelvan skulle jag gilla!

  Självklart ska vi testa en annan vb. Spelar man i ett landslag, även ett juniordito, så måste man ge den spelaren chansen när den ordinarie underpresterar grovt match efter match!

 15. Mr Japan – ’JJ håller inte måttet’. Har du sett någon match i år?

  JJ är ju så här långt tillsammans med Farnerud, Blåvitts i särklass bästa spelare.

 16. Nej,nej!!
  JJ håller inte måttet, tyvärr…..
  Sobra håller inte måttet som ytter, är däremot duktig som släpande.
  Azylay som vb, ingen speltid innan, jag vet att Logi sprider bollar men några går fram och han skötte sig hyfsat senast…..får för mycket skit, liksom JJ får för mycket beröm.

  Men in med Sam, sicken speluppfattning!! som en spinkig ”steff”

 17. Jag har klagat innan på att bloggen gick på sparlåga.
  men det här är precis rätt sorts inlägg… Det är vad du tycker man vill läsa, inte bara en massa frågor om vad vi tycker om olika påståenden.

  Keep up the good work!

Kommenteringen är stängd.