Vad skall arenan heta?

Det vi tror oss veta är att kapaciteten blir 7000, att hörnen blir stängda, att underlaget blir konstrgäs – men vi vet inte när spaden sätts i jorden, inte när den är klar att tas i bruk eller vilket namn den får.

Alla ni som föredrar Rambergvallen eller Nya Rambergsvallen kan göra något annat en stund (möjligen ta en kaffe med Sture Allén), ni andra uppmanas härmed föreslå NAMN på den nya fotbollsarenan på Hisingen, där bland annat Häcken skall spela i framtiden.

Bygget har en budget på 130 miljoner kronor.

89 kommentarer om “Vad skall arenan heta?

 1. Hoppas såklart att den heter Rambergsvallen, annars funkar också Gothia Park, Hisingen Stadion/Arena, Backaplan.

  Men om någon sponsor måste ta över, och må gud inte tillåta ”Higab Stadion” så får det gärna bli Volvo, kanske kan hitta billiga bra spelare i Kina då?;)

  Annars såg jag Ättestupan och det vore också klockrent:D

 2. rumpArena (två ord i ett, rumpa + arena)
  ändArena (även här två ord i ett, ända + arena)
  Arenalen

 3. Fotöljen Arena, (där man parkerar häcken.)
  Bikupan Arena, (det gamla namnet getingarna)
  History Arena, (Hisingen och här skall historia skrivas)
  Volvo Arena, (så kan laget få ytterligare finansiell förstärkning)

 4. Jag tycker att vi hedrar Sture Allén med ett arenanamn, eftersom han var så duktig och bytte gamla Ullevi till gamla Ullevi. Vad sägs om ”Sture Vallén”

 5. Tycker igentligen bara att de finns ett namn för arenan.
  Häcken vill ju gärna markera att man är från Hisingen och då borde arenan hete : Hisingen Arena.

 6. Tänkte på det där med sponsring:

  * ”Sveriges Radio arena” – med dagens eko i halvtid
  * Swedavia – ”Landvetter utrikes arena”

  Och varför inte ökensand istället för plastgräs?

 7. * One hit wonder arena
  * Savannen

  Eller det mest fyndiga hade kanske varit att flytta bygget till Importgatan…

 8. Vi har sett det förr. Osäkerhet och rädsla tar man ut genom grovkorniga och plumpa påhopp och ”skämt”. Många bananer darrar uppenbarligen…

 9. Om det verkligen är som Balkander skriver att underlaget blir det för mig hittills okända konstrgäs, borde arenan heta just det: Konstrgräsvallen – där gäsande lag får stora problem med Häckens konstringar.

 10. Blir det konstgräs så blir häcken nya elfsborg och kan aldrig vinna sm för de kan inte spela på riktigt underlag. Det har visat sig att elfsborg inte kan vinna ute i europa på plastgräset så det är inte en fördel där heller.

  Arenan borde het plastik borg!

 11. Pastor Grönwall:

  På något sätt så framstår du och en del andra här som gnällspikar.

 12. Barnarbetarvallen
  Sweatshop IP
  Doing the omoralisk fotbollsarena
  Gnällspiksparken

 13. Hisingsvallen!

  Namn med anknytning till BK Häcken är uteslutet eftersom det är Göteborgs Stads Arena och inte bara Häckens. Den kommer säkerligen att behöva användas av fler lag med tanke på hur plansituationen i övrigt ser ut på G- och NU.

  1. 48 kommentarer om ett namn på en arena för ett lag ”ingen vill se”. Vad händer? Bara för kommunens beslutsgubbar att välja och vraka.

 14. Blir ju fånigt om det blir en stadion eller arena.
  Bk Stjärten kommer aldrig, läs, ALDRIG , få den fanbasen!

  Nä, nåt med vallen eller ip

 15. Isak: vad gör du uppe så här sent? Du ska till förskolan kl 6.30 imorgon, gå och lägg dig!

 16. Döp den till Park Muhammed. Det skulle passa bra med den nya demografin i området och närheten till den omtalade moskén. Och inget bortalag skulle någonsin våga ta poäng på arenan, för det vore att skända Profeten, och då finge de en intifada på halsen.

 17. Lägg av med Hisingenidentiteten! Den är en skrivbordsprodukt producerad av Fhager och Söndergaard för att etablera en grund för ett publikunderlag. På Hisingen, precis som i resten av stan, håller man på Öis, Gais eller IFK i första hand.

 18. Getingboet är bra.Men eftersom att det redan är upptaget av träningsanläggningen för juniorerna får det bli ”nya getingboet” eller enligt fastlandslogik ”gamla getingboet”

 19. Jag tycker ö-namnet hisingen bör framgå, även om jag förstår det historiska värdet i att ha en koppling till ramberget. Är ju en speciell identitet som är högst nätvarande bland öns 150 000 invånare, utnyttja det varumärket när Hisingens status nu ska höjas.

  – Arena Hisingen
  – Hisingen Stadium

 20. Häcken lär ju knappast få pengarna vid en ev försäljning av arenanamnet eftersom de inte äger arenan.

  Ensamheten är det bästa förslaget jag läst så här långt…

 21. Jag ogillar alla namn med Arena i. Vall är bra. Ska det sponsras ska det vara -vallen i alla fall. Typ Volvovallen som någon föreslog för ett tag sedan.

 22. Hisingen Arena är en annan variant. Inte speciellt Göteborgskt iofs, det är ju ”bara” seriöst. 🙂

 23. Sture Allén. Den gubben har ju redan en gata uppkallad efter sig. Nya Allén. Den kanske skulle döpas om till Gamla Allén med tanke på hans ålder.

  Arenan skall ju döpas på samma tema som OS-arenan i Peking. Här blir det ju Häckningsplatsen.

 24. Varför dra igång en diskussion om namn?
  Arenan finns ju redan där och har redan ett gegrafiskt och historiskt passande namn, det ska ju bara byggas om/moderniseras (precis som GU).
  Enda orsaken att kalla arenan något annat är om man ska låta Mammon/kommersialismen styra och låta sälja sig till högstbjudande.

 25. ”Gamla Rambergsvallen” kanske är lämpligt. Ifall man bygger ytterligare en arena om sisådär 50 år så kan ju den heta ”Nya Rambergsvallen”. Problemet sen blir ju om man river ”Gamla Rambergsvallen” och bygger nytt på samma plats, vad ska man då kalla den? ”Jättenya Rambergsvallen”? ”Nya gamla Rambergsvallen”?

  Omöjligt för en vanlig dödlig att reda ut, men det går säkert att lösa med hjälp av en dyr språkprofessor ifall problemet skulle uppstå.

 26. Tycker inte riktigt om återanvändning av namn, men Nya Rambergsvallen får den gärna heta för mig. Men den kommer väl bli kallad Getingboet i folkmun.

 27. Det nya Lundbybadet fick på grund av den röda fasadfärgen namnet ”Blodbadet” i folkmun.
  Så vänta med namnet tills vi vet hur arenan ser ut.
  Blir den platt och röd så kan vi kalla den för ”Blodpudding”. Blir den rund,hög och röd så kan vi kalla den för ”Blodkaret”.
  Ett annat förslag med en historisk och funktionell anknytning till Ramberget är ”Ättestupan”, inte minst för att många lag på besök har stupat där.
  jag vill inte ha Stures telefonnummer men däremot det eventuella arvodet han kan tänkas få frör att efter betänkande komma fram till namnet ”Rambergsvallen” eller ”Nya Rambergsvallen”.

 28. håller med föregående skribent. Rambergsvallen. Vill också ha Lundbykillen Sture Alléns nummer

  fikamedStureftw

 29. Varför får vi inte säga Rambergsvallen? Enda vettiga alternativet ju. Har inte Alléns nr…

Kommenteringen är stängd.