Brinnande gaisare – en förutsättning

Gais höll 0-0 i paus, men fick tidig skada på August Gustafsson, en onödig utvisning på Richard Spong och tre tunga baklängesmål i andra halvlek. Därför vinner Djurgården med 3-0 och sätter ytterligare grillor i skallen på de gaisare som bygger för framtiden.

Som lök på laxen tangerar nu Gais det föga smickrande rekordet gällande flest allsvenska matcher utan seger.

De gör det ihop med Billingsfors som knappt finns mer (jo, de finns, såg det med egna ögon förra sommaren, men det är knappt).

Inhämtade under dagen uppgifter om att Gais har bestämt sig gällande Markus Gustafsson, Reuben Ayarna och Richard Ekunde. De spelar, av lite olika skäl, inte i Gais nästa säsong. Helt klart har Gais erbjudanden mindre innehåll nu än inför 2012. Helt klart är intäkterna lägre i superettan än allsvenskan. Det skall förstås också påverka spelarnas ersättning.

Jag håller fast vid att en förutsättning för att Gais skall orka bli åtminstone ett mittenlag i nästa års superetta kräver spelare som brinner.

I annat fall kan Thomas Askebrand låta bli.

Mot Djurgården brann mest säkringarna. Och jag orkar knappt skriva ”varför jobbar spelarna inte hela vägen hem?”.

Spongs utvisning var dum, Lundgren bakåtpassning till Dime snål och Dimes rensning hål i luften.

Nu är det tre matcher kvar och Benjamin Westman fortsätter tänka 2013. Därför var det bra att alla unga fick speltid.

***

Coolt med Hannes Stiller, men jag tror inte att det kommer ske, fast säger aldrig aldrig.

6 kommentarer om “Brinnande gaisare – en förutsättning

  1. Stackars Gais. Inte nog med att spelet gått i baklås. Nu sätter tydligen motståndarna hårt mot hårt i huvudhöjd. Hur annars tolka att Djurgården satte ”grillor” i skallen på de stackars Gaisarna i senaste matchen. För deras skull hoppas jag att det var griller (förvirring) det handlade om, och inte ”grillor” (skridskor).

  2. Det största lågvattenmärket måste väl ändå ha varit den klubbledning som ansåg att Gothia cup inte var nåt att hänga i granen – och de som valde att anställa muntergöken Jan Mak när spelarna var i skriande behov av trygghet.

  3. När man nämner GAIS och Billingfors i samma andetag måste något ha gått väldigt väldigt snett i GAIS. Man trodde väl att GAIS absoluta lågvattenmärke i historieböckerna skulle handla om ett f.d proffs som fick en villa i Torslanda om han skrev på för GAIS..Men nu vet i tusan……

Kommenteringen är stängd.