Galna händelser i galen match

Häcken har just förlorat en fotbollsmatch och ni undrar hur det gick till? Det gör alla andra också. Jag med.

Huvuddragen:

René Makondele var avstängd och spelade inte.

Dioh Williams gör ett fantastiskt 1-0-mål och lurar hela Kalmar åt fel.

Martin Ericsson gick ut efter 25 minuter med krampkänning i den ljumske som tidigare ”varit stel”.

Waris Majeed går ut lårskadad i 66:e minuten – och riskerar att missa den allsvenska avslutningen.

David Frölund springer in Kalmars kvittering efter att Dauda skarvnickat Berishas utspark i 69:e minuten.

Tom Söderberg river ner Dauda strax därpå. Jonas Eriksson dömer straff och Söderberg blir utvisad och avstängd mot AIK på torsdag.

Christoffer Källqvist räddar straffen – som slås av målvakten Berisha.

Kalmar får totalt tre hörnor där Källqvist först greppar men sedan tappar den sista. Dauda rullar in 2-1 i 72:a minuten.

Björn Anklev passar två meter från mål in bollen mot Joel Johansson, som hårt trängd, ser bollen passera förbi.

Det var de galna händelserna i en galen fobtollsmatch, där jag faktiskt tycker synd om spelarna i Häcken.

Det här var ingen taktisk triumf av Kalmar, det här var matchen där misstag avgjorde.

***

Nu är det åter Elfsborg som har allt i egna händer. Boråslaget har det lättaste spelprogrammet, även om Malmö och möljigen även AIK har den bästa formen.

Det enda vi med säkerhet kan slå fast är: Allt kan hända.

***

Dauda är en riktig Göteborgsdödare. Tre mål mot Häcken i våras, ett nytt i dag. Och sänkte han inte Gais också? Ja, herregud.

14 kommentarer om “Galna händelser i galen match

 1. Personligen tycker jag att det vore bättre för svensk fotboll ute i Europa vore om några få lag (som jag inbillar mig att det är i andra ligor) slåss om det varje år. Ser inte något positivt i att det är en sjukt jämn liga där blåbärslag kan vinna ena året och komma tia nästa år. Inte sagt att just Häcken gör detta, har absolut inget emot Häcken, utan tror i min vildaste fantasi att för att få en status på svenska lag bör Europa få upp ögonen för enstaka lag. Sån är jag, antagligen ensam i Sverige om detta men jag står för det. Lika illa om BP, Syrianska, Assyriska, Sundsvall etc skulle vinna någon gång som att Häcken skulle göra det.

 2. Så bittert att läsa massa avundsjuka Blåvitt, Gais och Öis supportrar klaga över grannens framgång.

  Så jag tänker klaga tillbaka:
  Öis har vi alla glömt bort, jag hörde att de tog sig till superettan nu…det var la, bra för en småklubb som ÖIS?

  Gais har inga fans, 1100 supportrar hemma mot HIF där 200 var bortasupportrar är på samma nivå som BP, ha så kul i derbyn mot ÖIS och matcherna mot Hammarby.

  Blåvitt, ja domarna är emot er, fansen är emot er, ekonomin är emot er, gud är emot er, USA är emot er men det jag har sett är att ALLA är med er, domarna ger er oavgjort mot Häcken och snälla försvara er förlust mot HIF, AIK och Örebro på något sätt? Har aldrig mött bittrare supportrar och jag umgås med Råttor och förrymda apor från skansen.

  Så jävla fegt, staden och ön ska stå tillsammans mot det som ligger bortom vår kommuns gränser och vi kan vara hur bittra som helst i matcher mot varandra men den Göteborgare som hellre ser AIK, Malmö eller Elfsborg vinna ett guld har ingen rätt att kalla sig Göteborgare.

 3. Balkander? Hur kunde du missa att ha med Sixten ”Tjärpapp” Rosenqvist på smeknamnslistan i dagens tidning?

  1. Tjärpapp borde såklart ha varit med – och ungefär hundra till. Du skulle hojtat i fredags!

 4. Vilken match, helt otroligt. Tycker samma som dig Balkander,(eller säg något man inte tycker som dig?) det är ju synd om Häcken.

 5. Det växer inga träd till himlen. Och det växer definitivt inga ”häckar” till himlen.
  COYG!

 6. Precis som mot Helsingborg fälldes Häcken av sitt övermod. Varför ska båda mittbackarna gå upp på hörnan när man leder och det är drygt 20 minuter kvar? Det var ju bara tack vare den långa utsparken, när inte de långa mittbackarna var hemma, som matchen vände!

 7. Snöpligt slut på Häckens guldjakt. Man gör egentligen det mesta rätt ändå går allt åt skogen.

 8. Någon som vill sätta emot? Häcken tar inte en poäng till under årets Allsvenska utan Waris, detta kommer visa hur Häcken kommer prestera under 2013. Jag har sagt det tidigare och säger det igen, Upp som en sol, ner som en pannkaka. Häcken kanske skulle testat lite fler folk under säsongen så att man inte blir så sårbar när skadorna kommer? Läste nått om att det är orättvist, varför då? Häcken har i stort sett varit helt befriade från skador, som andra lag har haft, vilket visar sig vara ödesdigert. Som jag ser det: Rötan i matchen mot Mjällby straffade sig med lika mycket otur i matchen mot Kalmar. Häckens placering i efter Allsvenskan 2012: 4a

Kommenteringen är stängd.