Fredrik Lundgren lägger av

Gais lagkapten Fredrik Lundgren har bestämt sig – han slutar. Däremot öppnar han för en fortsättning i Gais i en annan, mer kommunikativ roll. Beslutet är klokt. Lundgren har inte kunnat göra sig själv rättvisa i år och skall förstås lägga av om han känner att han inte har tiden och kraften att lägga 100 procent på Gais fotboll nästa år.
Så … hatten av!
Och lycka till.

***

Vilket är ditt minne av Fredrik Lundgrens 13 år i Gais? På vilket sätt kommer han saknas?

***

Så här meddelade Fredrik Lundgren alias @kaptengron sitt beslut i sin allra första tweet i går kväll: ”Hej folket på Twitter! Vill bara meddela att det har blivit dags att hänga upp kaptenshatten på herrbetjänten & fila ner valkarna…gameover”

***

För Gais är Lundgrens beslut förstås trist, men också väntat. Kapten Lundgren har stått för kontinuitet och kraft och kommer saknas avsevärt mycket mer än Peter Ijeh, Eric Bassombeng, Reuben Ayarna, Markus Gustafsson, Dime Jankulovski och Rickard Ekunde. Men allt har sin tid, Fredrik Lundgrens som fotbollsspelare är snart över.

Han är värd en rejäl avtackning i samband med sista hemmamatchen mot Gefle nu på torsdag. Vad sägs om en seger för värdighetens skull, nu när rekordet i antal allsvenska matcher utan vinst inte längre delas med Örgryte och Billingsfors.

5 kommentarer om “Fredrik Lundgren lägger av

  1. Tack för allt, Fredrik! Mitt starkaste minne? Din ilska i en intervju efter oavgjort 2010 borta mot Djurgården och vi knappt fått låna bollen med en man utvisad. Du såg två förlorade poäng när vi supportrar var oändligt tacksamma över en enda. ”De slänger fram allt för att avgöra. Fan, att vi inte kan utnyttja det.” Minnet av det ledarskapet från dig bär jag med mig.

  2. Visst minns man kvalen väl men det är hans helhjärtade ”jävlar anamma-mentalitet” som för evigt sitter i mitt minne. En modern legend. Fredrik Bring Em’ On Lundgren!

  3. Minns Il Capitano för hans slit, hans ledarskap, och offervilja på planen, givetvis. Men av planen var han snäppet vassare. Ett oerhört stort hjärta för GAIS, riktigt vass i replikerna och personifierar ”stil, klass och tradition”.
    Är en av de stora, förevigad i GAIS historia.

    Fredrik Lundgren – Bring ’em on!

  4. Vad kommer man ihåg? Det är såklart lätt att komma ihåg kvalen där han styrde och ställde. Men det var inte det som gjorde honom stor. Det är alla gudsförgätna dussinmatcher i avlägsna hålor som jag kommer ihåg honom för. Det verkade inte spela någon roll, Lundgren spelade alltid med hjärta oavsett tabellposition eller liknande. Han har stått upp som få andra och varit klubben trogen, då förtjänar man all respekt.

    All heder till en stor ledare, en man för de grönsvarta historieböckerna. Bring ’em on!

Kommenteringen är stängd.