Har Zlatan varit bättre?

20121125-075716.jpg

Det var inget kärt återbesök av fotbollsjournalistens viktigaste men mest hatade instans, den mixade zonen, men vi hade trevligt, jag och Johanna Frändén på Aftonbladet, där vi stod och väntade på Zlatan Ibrahimovic efter Paris SG:s seger över Troyes med 4-0.

För mig, som inte varit med på ett tag, var funderingarna om det överhuvudtaget skulle bli tal om någon intervju och om den i så fall skulle genomföras av oss, på svenska. Min gissning är att vi var ungefär 40 journalister i PSG:s välorganiserade mediazon och vi stod och tryckte längst till vänster – först i kön.

Vårt problem (eller problem …) var att spelarna gick in genom en dörr på vår motsatta sida och sneddade sedan gång på gång mot en grupp franska skribenter som gjorde mediaklunga (som med tränaren Carlo Ancelotti på bilden) en bit åt höger och halvt om halvt satte oss på undantang, ingen screaning, bara taktik; ett försök att stå rätt med bandspelaren.

Genom den andra dörren kom potentaterna, de som sett matchen från vip-läktaren, som PSG:s ägare Nasser al-Khelaifi. Alla de passerade precis framför nosen på mig och Johanna. 

Det var – som tur var – den vägen Zlatan tog. Och så pratade vi om matchen, målen, assisten, skadan, Englandsmatchen, målrekordet – och Augustpriset.

– Jag kan inte så mycket om det området. Jag är nominerad, men det är väl författaren som får priset. Det känns stort. Bara att vara nominerad är en fantastisk sak har jag hört. Det var det jag ville när vi skrev boken, att det skall bli en bra sak, det var det som var viktigt, inte att den skall sälja, förklarade Zlatan och fortsatte:

– Att det säljer det vet man. Det var viktigt att det skulle blir bra. Det känns skönt det här med nomineringen. Det betyder att min story betyder väldigt mycket. Och den är skriven på ett bra sätt.

På måndag vet vi om Zlatan, som skrev ett nytt kapitel i sin fotbollssaga i går kväll, vinner pris även som medförfattare till ”Jag är Zlatan” av David Lagercrantz.

Om jag förstod saken rätt var Zlatan på sitt bästa efter-matchen-humör på hela hösten i går kväll. Och formen är hysterisk. Två mål och två assist i går efter matchavgörande framspelning till Lavezzi i Champions League i onsdags och så de fyra målen mot England. Att lägga till de fyra framspelningarna mot Dynamo Zagreb i näst senaste CL-omgången – och frågan är berättigad:

Har Zlatan någonsin varit bättre?