Därför lämnar Press Göteborg

Champions League-kvartsfinalisten Kopparberg Göteborg blir av med sin bästa målskytt, amerikanska landslagsanfallaren Christen Press. 23-åringen, som slutade tvåa i den allsvenska skytteligan bakom LdB Malmös Anja Mittag, lämnar KGFC redan efter en säsong.

Ett tufft avbräck för seriefyran, som 2012 vann Svenska cupen för andra året i rad. Skälet är dock enkelt: Press, som spelar i USA:s landslag, skulle – mitt under allsvenska säsongen – kunna lämna Göteborg för att delta på landslagsläger utanför Fifas stipulerade datum.

Det gick Göteborg inte med på.

– Det är givetvis tråkigt att förlora en målskytt av Press kaliber men vi har valt att prioritera klubben och laget först i detta läget och tittar nu på andra förslag, säger KGFC:s sportchef Lasse Svensson.

Frågan är dock hur man ersätter en 17-målsskytt. Enligt vad GP erfar letar klubben ersättare i första hand i England och Norge.

– Jag kan inte ge dig några namn, säger Lasse Svensson.

***

Glädjande är dock att nyuttagna landslagsspelaren Olivia Schough har bestämt sig för att stanna i Kopparberg Göteborg FC  – trots erbjudanden från flera allsvenska konkurrenter.

***

Nyligen gjorde Göteborgs damallsvenska topplag klart med förlängning med mittfältaren Anita Asante och en värvning av Marie Hammarström från Örebro. Dessutom har Johanna Almgren sedan tidigare bestämt sig för att fortsätta i KGFC.

***

Summa summarum: KGFC har vid flera tillfällen visat kunskap och förmåga att ersätta flyktad anfallskraft med ny.

Jag tror det kommer ske igen.

2 kommentarer om “Därför lämnar Press Göteborg

Kommenteringen är stängd.