”Vi vill gå vidare i Europa”

Pratade som hastigast med Häckens assisterande tränare Christian Lundström tidigare i dag, mest för att få en bild av allsvenska serietvåans säsongsupplägg, som ni kan se i inlägget innan, men vi hann med några andra saker också. En del känner ni redan till. Ger er dem här, i citatform:

Om deltagandet i Europa League:

– En jättebra utmaning. Vi kommer vilja ta oss vidare. Det krävs lite bredare trupp, men redan årets trupp hade funkat i Europa.

Att att derbyt spelas direkt i premiären:

– Det är bra och får igång fotbollen i Göteborg direkt. Väder och vind kan man inte påverka, men visst … det är varmare längre fram.

Spelare ut:

Waris Majeed, Jonas Henriksson, Tom Söderberg och Jesper Westermark. Dessutom är Joel Johansson Elfsborgs spelare. Andres Vasquez och Filip Pivkovski har båda ett halvår kvar på sina kontrakt och vi försöker hjälpa dem att hitta nya klubbar. Andreas Drugge startade som etta på sin positition, men både Martin Ericsson och Dioh Williams gick förbi under åtet. Samtidigt är Drugge en bra fotbollsspelare som också utvecklades under året. Hampus Andersson tränar med lite olika lag.

Spelare in:

Mika Ojala och Moestafa El Kabir än så länge, men vi skall vi ha in några till, bland annat öka konkurrenssituationen på anfallssidan.  

Målsättning:

– Vi pratar inte mål, vi jobbar med prestationsmål och har tydliga mål med fysträningen. Samtidigt vill vi vinna varje match.

Förändringar:

Inga större. Mer bli ännu bättre på det vi utvecklat de senaste åren. Kontinuitet är det vi tror på.

Övrigt:

Rasmus Tornberg har fungerat bra som mental tränare och fortsätter med det. Vi skall försöka få till mer tid på scouting.

2 kommentarer om “”Vi vill gå vidare i Europa”

Kommenteringen är stängd.