Vad tyckte du om IFK?

IFK Göteborg förlorar årets första match med 1-2 mot Sjachtar Donetsk i Copa del Sol, bland annat efter mål av David Moberg Karlsson (1-1). Eftersom jag inte har sett matchen själv har jag svårt att ha någon uppfattning om lagets prestation och individuella insatser, icke för ty är jag intresserad av att höra vid ni anser?

Vad fungerade  bra?

Var såg ni brister?

Vad tyckte ni om laguppställningen och den inviduella disponeringen.

15 kommentarer om “Vad tyckte du om IFK?

 1. Det bästa var att flera yngre spelare visade att de på allvar kommer konkurrera om en plats i startelvan. Härligt att defensiven fungerade betydligt bättre jämfört med tidigare. Det kan bli mycket bänk för Jonsson och Stiller, med flera.

 2. Det viktigaste i den här matchen mot ett så bra lag var försvarsspelet och det funkade riktigt bra. Man stängde ytor och pressade tillsammans på ett sätt som lovar gott. Mycket bättre försvarsorganisation än vad vi såg förra säsongen.
  En bra grund att utgå ifrån.
  Riktigt kul att se dom unga spelarna ta för sig och visa att dom är riktigt bra.

 3. Ludvig känns som ett klipp. Sobras bästa insats i Blåvitt, Kjetil såg ut att ha blivit yngre. Shaktars Vilian är ruggig, plus att dom har en back som skuter som C.Ronaldo(en i krysset plus frisparken i stolpen). Det här laget kommer inte sjua

 4. Helt ok för årets första träningsmatch. Shaktar spelar CL om 2 veckor, glöm inte det. Framför allt var det trevligt att stifta bekantskap med nya vänsterbacken – kan bli riktigt bra’

  Kom igen Blåvitt!!

 5. Nu ska vi inte förhäva oss. Donetsk må spela med bästa 11:an, men klart de inte satsar fullt med viktig CL-match ett par veckor bort. Förstår inte hybrisen som drabbat Blåvitt sedan Bagdad Bob tillträdde som tränare.

 6. Bra insats då defensiven stod i fokus. Ett lag som rankas 12:a i europa och IFK har lika tills 4 minuter återstod, bra av Blåvitt.

  Nye Augustinson var klart över förväntan och då var förväntningarna ganska höga..

  Bjärsmyr och Kjetil starka i mitten.

  Sobralense glänste och framspelningen till målet genom att tunnla en försvarare var vackert.

  Moberg Karlssons snabbhet håller internationellt, syntes när han flera gånger vann sin duell mot backarna i Shakhtar.

 7. IFK är ett fantastiskt lag utan några svagheter. Taktiskt slipad tränare, allsvenskans bästa sportchef och ett välbalanserat mittfält där alla vet sina roller.

 8. Är säker på att klubben joggar hem guldet, vilka lirare och vilket spel inget lag i allsvenskan är bättre än Stahres gäng.

 9. Såg riktigt bra ut med tanke på omständigheterna. Saknar 3-4 ordinarie spelare och möter ett shaktar med bästa möjliga elva mitt i sin säsong, tveksam till om något annat allsvenskt lag kunde gjort det mycket bättre.

  Självklart hade man inte mycket boll och koncentrera sig på defensiven men man hade några bra anfall speciellt vid målet. Man hade även en liten period efter målet där man var det förande laget!

  Men att man var matchotränade märktes de´sista 10-15 minuterna, hade man varit lika matchtränade som motstånadarna hade man nog inte släppt in 2-1 målet.

 10. Inget monstertempo direkt och aningen initiativfattigt, lite för långt mellan anfall och mittfält annat än i de lägen Sobralense klarade av att hålla i bollen.

  Annars såg det okej ut, DMK kändes sugen och passningarna satt redan bättre inom laget än de gjorde förra säsongen.

Kommenteringen är stängd.