Funderingar kring Gerhardsson

Sonny Karlsson och Peter Gerhardsson har alltså talat färdigt. Nu återstår bara beskedet. Som jag ser det finns tre alternativa scenarier:

1) Peter Gerhardsson fortsätter som huvudtränare för BK Häcken, som samtidigt flyttar fram de verbala positionerna ytterligare och tar sig an framtiden med ännu mer resurser till A-laget gällande spelarköp och matchförberedelser.

2) Peter Gerhardsson berättar att han tackar för sig efter 2013. Antingen för att gå till en ny, spännande och utvecklande miljö någon helt annanstans på rent yrkesmässiga grunder eller också i en kombination av sportsliga skäl och social tillvaro.

3) En kompromiss, där beskedet är att beslutet skjuts på framtiden, att samtalen återupptas. Det är dock inte särskilt troligt.

***

Jag har bollat de olika alternativen med mig själv, talat både med Peter och Sonny, men vågar mig inte på någon kvalificerad gissning av utfall. 2013 blir ”Gerhards” femte år i Häcken, kanske känner han sig färdig i den här miljön, kanske är han redo för ännu större utmaningar.

Det jag också funderar kring är vad ett ”tack och hej” skulle betyda för Häckens säsong och motivition 2013. Säsonger som börjar med att tränaren berättar att han tänker sluta blir sällan bra.

Det kan också vara så – och nu spekulerar jag fritt – att Häcken – om Peter bestämmer sig för att lämna – samtidigt presenterar en ny tränare, exempelvis nuvarande assisterande, Christian Lundström.

Det skulle vara lättare att leva med för alla, gissar jag.

Kommentarer om “Funderingar kring Gerhardsson

Kommenteringen är stängd.