Cupsuccé i Göteborg

Åter efter en ledig helg konstaterar jag glatt (och se inte detta som en jinx) att Göteborg kan få fyra lag till kvartsfinal i Svenska cupen. Öis toppar sin grupp efter 4-1 mot AIK, Gais toppar sin efter 2-1 mot Ljungskile och IFK Göteborg sin efter 4-1-seger borta mot Nyköping. Alla är vid seger i sista omgången klara för avancemang. Häcken däremot får från sin andraplats i gruppen svårt att nå kvartsfinal. Där krävs att Värnamo i första hand bortabesegrar Falkenberg för att matchen mot Örebro skall ha faktisk betydelselse.

Påminner försynt om att en plats i Europa League står på spel i årets Svenska cupen.

21 kommentarer om “Cupsuccé i Göteborg

 1. Henke, din gamle lipsill. Om en blävittseger mot aik har lågt nyhetsvärde, hur lågt nyhetsvärde har det då inte att man slog Nyköping?
  Glenn: Jo, det har diskuterats. Av människor som tror att en skrivbordsprodukt utan supporterbas plötsligt skulle bli framgångsrik trots att lag MED supporterbas, kultur och minst lika stort befolkningsunderlag (typ aik, hammarby, djurgården) inte blivit det. Orealistiska människor utan fötterna på jorden och dessutom utan bildning, således.

 2. För en icke infödd är det lite skruvat att en stad i Gbg storlek har 4 lag i övre divisioner, och att man med nöd accepterar varandra. Bäst är ändå Häcken, men det är mest ”inne” att hålla på IFK. Har aldrig tanken slagit att bilda ett BRA lag!!!

 3. Balkander: det hade varit intressantare om du hade kommenterat huruvida du tycker att det ligger något i synpunkterna, än att bara tacka för dem. Men jag tolkar ditt svar – och er lama telefonare med Hasse Prytz två dagar efter ÖIS seger (billigt försök till plåster på såren)- som att ni insett att ni gav den för lite utrymme. Att en nykomling i superettan tvålade dit förmodade topplaget AIK i direktsändning med 4-1 var en anmärkningsvärd idrottshändelse det dygnet och det var med all sannolikhet den påföljande dagens mest omdiskuterade cuphändelse.

 4. Nu får ni ge er, lip-öisare. Blåvitt har ju vunnit rätt många matcher mot AIK den senaste tiden, så det är ingen direkt ”happening”.

  Däremot kan jag ju ändå hålla med i att rapporteringen kring att ÖIS faktiskt spelade ut AIK är ofantligt liten. Men blanda inte in Blåvitt i detta. Tycker ni ska vara glada över att ha tvålat dit kolsäckarna.

  1. Tack för alla synpunkter. Blir spännande att se hur det går för våra lag i helgen.

 5. Hade IFK vunnit med 4-1 mot AIK , ja då
  Hade inte sportsidorna räckt till .
  Respekt för Öis prestation GP….

 6. Det är tur att inte Öis vinner alltför ofta, det blir ju bara en massa gnäll. Gläds över segern och en mycket bra match i stället. Snacka om fel fokus…

  Sen sign Öisare, det räcker inte med förlust för Öis. Både HBK och Syrianska kan sluta på 6 poäng, då blir det målskillnad som avgör. Förlust kan räcka, men det är osäkert.

 7. Detta eviga gnäll på Häcken.
  Det är väl för fan inte Klubben/Laget som kan rå för att det inte dyker upp fler än det gör på matcherna?
  Dom gör precis det dom skall, det är bara för folk som gillar fotboll att dyka upp.
  Hur många slöt upp för att tacka av Fredrik Lundgren i sin sista match för Gais?
  Långt färre än snittet på Hisingen!
  Sitt inte å gnäll för gnällandets skull.
  Bitterhet å avundsjuka stavas Gais å Öis

 8. Skämtar lite. Som en fotbollsälskare var det en fröjd att läsa GP.se i fjol. Synnerligen med kommentarer från twitterflöden hemmahörande i Örebrotrakten att Nordic var på ingående, och att han ryktades vara på Kamratgården, sågs av er på Centralen mm. Men i år har du väl inte korn på några fler spelare på väg till Blåvitt? Även om kvällstidningskvalitén har taggat till sej med Leman!

 9. Är det Balkander själv under pseudonymen ”Sanning”? Ja, sanningen är att Gais drar lite mer folk, men med mycket stark betoning på lite – borde få mycket lite effekt på utrymme (och förklarar inte ständigt gullande med Gais ”trogna” och ”fantastiska” supportrar). Med logiken att GP slaviskt dimensionerar bevakning utifrån antalet anhängare borde Häcken ha betydligt mindre bevakning än vad de har, även om de ligger i allsvenskan, men så är det dess bättre inte. Det som ska bedömas här är prestationen och den var värd betydligt mer än det lilla GP gav den, vilket GP också insåg när de lättgenomskådat försökte reparera med telefonare till Hans Prytz två dagar om hur matchen hade varit. Bedrövligt.

 10. Å andra sidan kan man ju se det som att textmängden står i relation till hur mycket folk som ser lagen i respektive match.
  öis drar ungefär lika mycket folk som handbollens RIK i sådana matcher och får väl ungefär likvärdigt utrymme, sedan bidrar givetvis själva idrotten fotboll till att det blir mer än handbollen.
  Gais drar lite mer och får väl i sammanhanget lite mer publicitet.
  Blåvitt drar mest folk och får därför mest utrymme.
  Frölunda spelar slutspel i dagarna och det gör att mångfalt fler är intresserade av det nu än svenska cupen, för en fotbollsidiot som en annan udda men det är bara för oss att inse.

  Sedan har ju alltid alla tre allianslagens fans (och numera säkert rövas med) tyckt att gp ”håller på” motståndarna, det är inget nytt.

 11. Till och med en gaisare inser att GP behandlar ÖIS styvmoderligt. Då har det gått långt. Tänk om det hade varit Gais som slagit AIK med 4-1 – garanterat mer utrymme i tidningen än vad som nu var fallet, inkluderat några av de för GP obligatoriska kommentarerna om vad Gais-klacken sjöng och om hur trogna Gaisare är.
  Vilket utrymme matchen fått om det varit blåvitt vill jag inte ens tänka på.
  Det pinsammaste är att GP inser det hela dagen efter och försöker reparera med en fattig telefonare med Hans Prytz på webben, där han två dagar efter får kommentera matchen. Patetiskt.
  Prenumerationen sägs upp idag.

 12. ”Christer”
  Trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle tycka synd om en öisare men faktum är att jag faktiskt gör det idag….
  Ni förtjänar lite mer utav gepe än vad ni fick idag.
  Å andra sidan så är man ju inte direkt förvånad…
  Redaktör Balkander har varken GAIS eller öis på sin agenda.
  Vi kan i varje fall glädja oss åt att både ni och vi hade mer publik i våra svenska cup matcher än vad häcken lyckades skrapa ihop i sin första tävlingsmatch.
  Så vi är nog fler prenumeranter som kan säga upp gepe än vad gepe lyckas skrapa ihop ute på Hisingen.
  Sedan så kan man ju fråga sig om GP bryr sig om sina fotbolls intresserade prenumeranter som inte har sympatier i blåvitt eller häcken?

 13. Gav AIK en match? Årets understatement ? Förnedring kallas det GP! 2! Helsidor Joel!!! Att det Överh. fick plats!;)

 14. Dom 3 lagen går inte vidare vid seger, det räcker till och med med kryss för IFK; ÖIS & Gais! Ännu bättre 😉

  1. Jag är som tur är inte ensam journalist på GP:s sportredaktion. Klicka gärna på bifogade länkar! Tycker för övrigt att du kan läsa GT med …

Kommenteringen är stängd.