Gais backar igen

Gais ekonomiska resultat för 2012 är möjligen ännu sämre än det sportsliga. Sent i går kväll gick gais.se ut med uppgifterna att Gais under året backade med 5,3 miljoner kronor och långt i från det tidigare målet att kunna återställa det i fjol uppkomna negativa kapitalet om 6,1 miljoner. Därmed är Gais negativa kapital 11,6 miljoner kronor.

Enligt gais.se kommer klubben på sitt årsmöte 25 mars redogöra för hur man tänker återställa det egna kapitalet.

19 kommentarer om “Gais backar igen

 1. EL: Det har väl aldrig lagts ut dimridåer förr från Gaisledningen? Och man verkar använda journalisterna lite som man vill. Dagens nyhet om Girot till Malmö lämnade ju en del uppenbara följdfrågor. Tex varför i h-e MFF ska betala för ett cykellopp som aldrig körts och som arrangeras av en förening som aldrig tagit i en cykel. Vad betalar man för? Varumärket? Goodwill? Kompetensen? Lokalkännedomen? Varför inte bara starta en egen cykeltävling om nu suget är så stort? Antar att GPs journalister återkommer i ämnet.

 2. Att man väntar till den 25e med att meddela handlingsplanen tyder på panik och desperation. Man har redan skjutit på mötet längre än lovligt och köper sig fortfarande tid.

 3. Intressant, var kan man läsa detta? Söker man på google får man bara träffar att den är såld, bla gp eurosport etc, men ingen att den inte blev såld…

 4. Vad menar du balkander att gaisgården inte sålts och inte kommer säljas? Den är ju redan såld enligt Gais själva (se länken som PHP-GBG postade)

  Vidare kan man läsa:
  ”Vid sidan av affären med Gaisgården presenterades också en övergripande verksamhetsplan för 2013 till 2015. Där slås bland annat fast att GAIS ska jobba vidare för att skapa förutsättningar att bli en stabil allsvensk förening, att driftsunderskottet ska vändas, att GAIS ska ha ett eget kapital om 10 miljoner kronor och att föreningen ska nå en omsättning på 40 miljoner kronor exklusive spelarförsäljningar.”

  Hur i h-vete ska detta gå till på 2 år?

 5. Förra handlingsplanen från Gais, slog fel med c:a 11,6 miljoner kronor. Vad finns det för skäl att tro på årets? Vilka är det man är skyliga pengar?

 6. Sorgligt, två käftsmällar samma dag, när man precis börjat se ljuset i tunneln.

 7. Sitt ner i båten! Enligt hemsidan kommer styrelsen presentera en handlingsplan. Gissar att Wallin & gänget har full kontroll på läget.

  1. Saxat från Svenska Fotbollförbundets licenskrav: ”Förening som har negativt eget kapital den 31 december det år som man arbetat under handlingsplan ska senast den 1 oktober nästkommande år till Licensnämnden avlämna ett periodiserat bokslut per den 31 augusti. Detta bokslut ska vara undertecknat av styrelse och granskat av minst en auktoriserad eller godkänd revisor.”

 8. Går back ja. En jävla skillnad på att förlora pengar man har och att ha MINUS 11,6 miljoner kronor i eget kapital. Detta samtidigt som man degraderas en serie och sålunda förlorar stora inkomster. I GAIS fall äger man dessutom knappt några tillgångar, t.ex. träningsanläggningen som kan vara en reserv har GAIS redan sålt.

  Alltså, GAIS har inga pengar, GAIS har STORA skulder, GAIS kommer nästkommande säsong få mindre inkomster och slutligen GAIS har ingenting att sälja för att rädda situationen. Så jo, detta handlar främst om att undvika konkurs.

 9. Och hur nära är detta då med tanke på att lag kan gå back år efter år utan att det sker.

 10. I det här fallet är väl knappast elitlicensen största problemet utan snarare att rädda hela klubben från konkurs.

Kommenteringen är stängd.