Mitt allsvenska fotbollstips 2013

Här är mitt allsvenska fotbollstips för 2013, publicerat i dagens fotbollsbilaga i Göteborgs-Posten. Kanske inte mycket att hänga i granen, men ett försök se in i framtiden. Gillade AIK:s höstspurt i fjol och tror att de kan hänga i, trots förlusten mot Öis och trots tappet av Mohamed Bangura.

Hur ser era förutsägelser ut? Vad brister mitt tips? Kom gärna med inspel.

1. AIK

2. Elfsborg

3. IFK

4. Helsingborg

5. Häcken

6. Malmö FF

7. Djurgården

8. Åtvidaberg

9. Kalmar

10. Norrköping

11. Halmstad

12. Gefle

13. Mjällby

14. Öster

15. BP

16. Syrianska

31 kommentarer om “Mitt allsvenska fotbollstips 2013

 1. Svar till öisare: För mig handlar idrott och fotboll om att vinna, detta är underhållning. Om inte laget vinner kan den s.k. underhållningen kvitta!

 2. Balkander: Vad är det för vits med att ha en blogg om den inte uppdateras med jämna mellanrum? Du började bra förra året men på senare tid har det blivit allt glesare mellan inläggen. Se det här som positiv kritik, jag gillar bloggen och hoppas på tätare uppdateringar i framtiden. I nuläget får Lemans grymma GT-blogg stilla nyhetsbegäret.

 3. Tyvärr tror jag att du har helt rätt i din topp fyra Balkander. Aik har ny arena och det vet vi vad det gav blåvitt härom året. Dessutom har de ett ruskigt starkt försvar och brukar gå bra på hösten. Mitt älskade blåvitt har börjat bra, men är orolig över Tobbes målskytte. Och vad händer om Bjärsa sticker igen??? Men högre än sjundeplats ska det kunna bli…

 4. – Jag slutar hellre spela fotboll och sitter hemma och spelar Fifa på tv-spel än möter ett lag som Göteborg. Fruktansvärt, säger Bedoya.

  Ordningen är återställd i Göteborgsfotbollen. Kaos i Gais, Blåvitt uttråkigt, Öis underhåller Sverige.

 5. Häcken kommer att visa ännu en gång att det inte går att fylla laget med en massa folk utifrån! Dom åker ju för faan skyttetrafik till afrika å hämtar talanger! Meb klubbkänslan försvinner totalt! IFK gjorde misstaget förra säsongen ,i år har dom klubbkänsla! Häcken kommer att ramla ur ,100% säker!

 6. 1 IFK Göteborg
  2 Malmö FF
  3 Helsingborgs IF
  4 IF Elfsborg
  5 AIK
  6 IFK Norrköping
  7 BK Häcken
  8 Djurgårdens IF
  9 Åtvidabergs FF
  10 Östers IF
  11 Halmstad BK
  12 Kalmar FF
  13 Mjällby AIS
  14 Brommapojkarna
  15 Gefle IF
  16 Syrianska

 7. Smaka på den påsksmällen, de sk. experterna tippar som vanligt väldigt tokigt. Blåvitt är bra. Balkander undantagen, tydligen bara Göteborg som förstår fotboll.

 8. ”Sedan Agnes, Karl-Alfreds eller Bebbens dagar” har man ju hört men ”hållit på Häcken sedan Carl Fagers dagar” var något helt nytt. Svartgul innovation?

 9. Eftersom jag inte är så tvärsäker och allvetande som de flesta andra tipsare så räknar jag det här som ett turtips. Och turtips brukar ju gå in…

  1. Malmö FF
  2. IF Elfsborg
  3. IFK Göteborg
  4. IFK Norrköping
  5. Helsingborgs IF
  6. AIK
  7. BK Häcken
  8. Östers IF
  9. Kalmar FF
  10. Åtvidabergs FF
  11. Djurgårdens IF
  12. Mjällby
  13. Brommapojkarna
  14. Syrianska
  15. Gefle
  16. Halmstad

 10. Håller detta i sig får jag nog tamejtusan citera mig själv enligt min spådom från den 29onde… Det var ett mycket blekt Ex Waris på Ullevi igår, och ett pånyttfött mycket starkt Blåvitt, tyvärr möter Blåvitt betydligt sämre motstånd nästa söndag vilket tyvärr brukar betyda förlust…

 11. Nå, Balkander..vad hände??Hur skall du formulera det här, 3-0 till Blåvitt!! Den satt du inte och väntade på..
  Skall bli sköj och se nu ( med Balkanders hjälp naturligtvis) om röva lyckas skapa någon hype kring sina hemmamatcher. Med tanke på att man kom 2:a förra året+ är tippad favorit i år, så borde det väl komma runt 5.000 till nästa hemmamatch? Finns det nåt intresse,i så fall..FRAM MED DET..FORZA BLÅVITT!!

 12. daniel:

  Det här är en bedömning, man kan inte förtjäna den.

  Man förtjänar i efterhand den placering man fick i serien.

  Det måste väl ändå vara bättre att bli bedömnd lågt och komma högre i verkligheten än tvärt om ?

 13. Jag undrar om du är seriös i ditt tips? känns som skåpmat!

  IFK har kommit 7a tre år i rad, förtjänar de verkligen den platsen iår! från hjärtat alltså?

  har själv hållit på Häcken sedan Carl Fhagers dagar och anser väl att en topp tre är på sin plats. Jag undrar var de brister isåfall enligt dig? är de verkligen sämre än förra året?

  tror AIK kan ha en bra chans! Men Elfsborg, som förvisso satsar på cupen kommer ta det! med Häcken och AIK som slås om 2a platsen!

 14. Ola:

  Jag vet inte om Marinella räknas som Bitter men det är vad GAISarna verka trösta sig med där de sitter på sina Parkbänkar.

  Försök ha förståelse för att de är bittra för det har verkligen anledning att vara bittra.

 15. Bitterheten hos gaisarna slår rekord i dessa kommentarsfält. För ett år sedan var de guldtippade – idag är superettan och katastrofal ekonomi ett faktum. Nu kan inga Blåvitt-derbyn rädda ekonomin heller…

 16. November 2013: jag ser hur blåvitt kammat hem ännu en skitplacering fast en placering högre, dock utan sparkade Mild och Stahre, jag ser hur ett ljusblått lag från södra Sverige står leende och bara spelar av de sista matcherna då guldet redan är säkrat sedan tre omgångar sen, jag ser ett Elfsborg som bäst hamnar på tredjeplats men mirakulöst är vidare i CL, jag ser ett AIK som tyvärr är näst bäst i Sverige, jag ser också 1300st tomma ögon stirrandes ut över ett Rambergsvallen och ställer sig frågan om vad fan som hände… kvalplats, Allsvenskan 2014 eller inte? Betydde Waris så mycket? Jag ser rubriker om hur derbyn nästa år går i blått och vitt mot blått och rött. Ute är BP och Syrianska, det stora utropstecknet är Halmstad med en revancherande Sella på femte plats. Hur Djurgården har en skyttekung, men det är också allt. Men jag säger skit samma och ser fram emot 2014, då är Berg, Gustav och Boom Boom tillbaka, då är ordningen återställd.

 17. Göteborg kommer inte trea. Helsingborg, AIK, MFF, Elfsborg och häcken kommer före göteborg.

  Elfsborg,
  Gnaget,
  Häcken,
  MFF,
  Helsingborg,
  Peking,
  Åtvid,
  Öster,
  Djuret,
  Gefle,
  Halmstad,
  kalmar,
  Mjälby,
  BP
  Syret

 18. Jag skulle nog säga 11:a om det går bra! Detta kommer inte att bli bra. Man måste ha en målgörare.

 19. Hoppas verkligen tipset spricker, vad som helst men inte gnaget! Malmö är bättre än så!

 20. Du har ju hyllat och vräkt ut beröm över Häcken det senaste året, varför tippar du inte Häcken som vinnare av Allsvenskan?

Kommenteringen är stängd.