”Laget håller internationellt”

Träffade Mohammed Ali KhanGothia Park Acedemy, Häckens träningsanläggning, i morse och fick dagens bästa besked. ”MAK” är friskskriven, fick träffa sin familj redan i natt och är spelklar mot Norrköping redan på fredag.

Samtidigt måste man le åt Ali Khans inlägg på Facebook.

”Folk undrar varför jag kollapsa igår? Ta en titt så förstår ni. Tänk att stå några meter från honom.”

Som om inte det vore nog släppte IFK Göteborg sin reklamfilm inför torsdagens toppmatch mot Malmö FF – och tog skådespelaren och IFK-supportern Sven Wollter till hjälp.

Jag gillar den och förstår av diverse flöden på twitter och Facebook att jag inte är ensam. Så Gud skapade Änglarna för åtminstone mina tankar till en före detta spelare hos Kamraterna.

Bjuder samtidigt på ett utdrag ur en intervju med IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild, gjord på Kamratgården tidigare i dag. Mild svarar inledningsvis på frågan vad ”han ser därute”.

– Jag ser ett lag därute. Det är jäkligt kul. Vi jobbar för varandra.

Vad mer ser du?

– Jag ser att det är ett jävligt spännande lag. Det finns ingredienser i laget som har väldigt stor klass, som man kan bygga vidare på.

Vad tänker du på då?

– Vi har ett bra, kompakt spel, vi har två jäkligt snabba forwards som man märker att motståndarna är lite rädda för. Vi har spelintelligens på kanterna. Jag vill påstå, utan att ha fått ut full potential på något sätt, att det finns ingredienser i laget som är jäkligt spännande för att klara större matcher.

Och nu kommer en sådan runt hörnet, Malmö på torsdag – eller tänker du större än så?

– Ja, det gör jag. Det är klart att man klarar av att spela internationella matcher på ett bra sätt med de ingredienser som finns i laget. Man behöver hela tiden bli bättre, men det finns en potential.

***

Slutsats: De höjer blicken på Kamratgården just nu. Serieledning ger självförtroende som ger tyngd bakom ord. Blir det tal om Europa League redan i sommar tillhör ett stabilt försvarsspel och ett vasst kontringsspel hörnpelarna i den strategin. Om IFK är ett lag för Europa än? Det är inte riktigt det Mild säger, men han ser – precis som vi andra – ett välbalanserat svenskt fotbollslag med ambitioner.

***

Era tankar kring detta?

***

Jag har fått en del reaktioner på min krönika i dagens tidninge angående Christoffer Källqvists dribbling och tunnel på Mjällbys Marcus Ekenberg. Min konklusion var att ”det räcker nu” enligt devisen ”fotboll går ut på att vinna”. Jag kan utan problem sätta mig in i situationen att min målvakt bjussar motståndarna på ett avgörande mål i slutskedet på en match, bara för underhållningens skull. Jag gillar ”Krickan” och önskar honom lycka till framöver, som en liite tråkigare målvakt.