Fredagsfotboll och derbydeal

Ingen vill ha dem. Inte klubbarna, inte spelarna, inte publiken, inte tv-tittarna. Ändå är de här för att stanna. Jag talar förstås om fredagsmatcherna.

För Gais är det andra gången på raken.

Ängelholm borta förra fredagen, Östersund hemma i kväll.

Om det höjer publiksiffrorna och ökar intresset för produkten fotboll? Inte ett dugg. Och i Gais fall, där varje krona är välkommen i fas ett, kommer fredagskompensationen från tv-avtalet först i höst.

Misstänker att klubben hellre hade tagit en ren och rak publikintäkt direkt i stället.

Och när vi ändå är inne på kommande matcher och Gais går det nu att läsa på klubbens hemsida om det ändrade beslutet  gällande intäktsfördelning från årets derbymatcher mot Öis.

Utgångsbudet, att varje krona, både in och ut, skulle delas ”lika” från både försäsongsmatch, vår- och höstderby.

Efter muntlig missuppfattning (och möjligen mänskliga faktorn) har klubbarna ”i bästa alliansanda” nu framförhandlat en annan uppdelning: Öis tar alla kostnader och intäkter från sin hemmamatch (6 maj) och Gais samma sak på sin (29 augusti).

Håller tummarna för att det inte leder till någon slags bojkott från gaisarna till vårderbyt och vice versa i höst.

Öis och Gais behöver just nu varenda krona för att gå runt.

Och varje åskådare i ryggen under matcherna.

För Gais del väntar alltså Österstund, som varken vunnit eller förlorat efter tre omgångar, i kväll. Den offensiva och aggressiva grundtaktiken, som befästes under 10-mot-11-spelet mot Ängelholm, skall utvecklas ytterligare, förmodligen med Adam Eriksson och Malkolm Moenza på var sin mittfältskant.

Centralt har Andreas Drugge under sin korta tid i klubben både fått och tagit det ansvar någon måste ta i en klubb som tappat 19 spelare från föregående säsong.

Att han i kväll förmodligen spelar ihop med Jeffrey Aubynn känns mycket spännande, liksom möjligheten att fortsätta följa Joel Johanssons och Linus Tornblads utveckling som ”tänkande anfallare”.

Tidigare ”full fart framåt” byts långsamt och säkert mot ”smartness” och ”finess”.

I backlinjen tar sannolikt Mirza Mujcic mittbacksplatsen intill Björn Andersson i avstängds Andreas Augustssons frånvaro.

Lagförslag: Tommi VaihoJesper Florén, Björn Andersson, Mirza Mujcic, Kenneth Gustafsson – Adam Eriksson, Jeffrey Aubynn, Andreas Drugge, Malkolm Moenza – Joel Johansson, Linus Tornblad.

Tips: 1-0 till Gais.

4 kommentarer om “Fredagsfotboll och derbydeal

  1. Just det glömde säga att jag lagt en femhundring på 3-0 (pengar på banken) så glöm inte att gratta mig ikväll 😉 Vi ses på matchen, COYG!

  2. Äntligen några rader om GAIS!
    Leman håller mycket bra koll på Gbg:s stolthet men till ditt försvar jobbar han ju inte på GP. Förstår inte varför det alltid skall finnas en hackkyckling. Nu menar jag inte dig personligen (du har skrivit utmärkta blogginlägg om GAIS) men det känns som en gammal tradition på gepe att alltid se det de saker som strular (vilket har varit mycket) än att ge de positiva krafterna exponering. Tar bara ett exempel från GAIS officiella hemsida adresserat till en av dina kollegor utan så mycket som en rapning i gensvar. Svagt! http://gais.se/Fotboll/GAIS.nsf/0/ACE6570363BE9C97C1257B500035496F

Kommenteringen är stängd.