Gjulem slutar i Gais

Leif Gjulem slutar som klubbchef i Gais. Sista arbetspasset kan redan vara genomfört.

Leif Gjulem fick rollen som klubbchef i Gais i slutet av november 2011. Han kom från positionen som ungdomsansvarig i föreningen.

Allt sedan Leif Gjulem kom till klubben har Gais brottats med trasslig ekonomi.

Det är också skälet till att Gjulem nu tvingas lämna sin tjänst som klubbchef för superettaföreningen.

Ekonomin. Det finns inte pengar till den organisation Gais har i dag.

På Linkedin står Leif Gjulem från och med i dag som tidigare klubbchef i Gais.

Gjulems arbetsuppgifter, som bland annat innefattar den dagliga skötseln av klubbens ekonomi och personalansvar, kommer i första hand tas över av Jonas Lundén, i dag sportchef i föreningen.

Därmed är den tidigare trojkan, ordföranden Christer Wallin, sportchefen Mats Persson och klubbchefen Leif Gjulem borta från Gaisgården.

Nyss startade ett medlemsmöte för Gais på Gamla Ullevi.

Möjligen framkommer där fler uppgifter kring Gais framtida organisation.

Gais nyvalde ordförande Tomas Andersson skrev i förra veckan ett öppet brev på föreningens hemsida där han bland annat riktade skarp kritik mot Gais tidigare styrelse.

Den nya styrelsen innehåller förutom Andersson själv en ny ledamot, Glenn Heiman.

Leif Gjulem gjorde möjligen sitt sista arbetspass på Gaisgården i fredags.

4 kommentarer om “Gjulem slutar i Gais

  1. Han måste köpts ut då eller?
    Eller hade han ett tidsbegränsad anställning?

    Annars borde ju Lundén kickats först…
    LAS gäller väl fotbollsklubbar också?

  2. Väldigt tråkigt när föreningar inte har råd att behålla personal. Men samtidigt är det kanske rätt då man levt över sina tillgångar . Många föreningar satsar mer pengar , som man inte har eller har råd med . Bara för att nå en högre status i serie pyramider etc. Att ha en fotbolls trupp som är finansierad av utomstående medel från riskkapital grupper etc. bör förbjudas. Att ha lönekostnader som överstiger reella intäkter för att ha ”namn” i truppen är inte hälsosamt. Det är samma sak med de så kallade arena kraven som kostar stora summor. Pengar som oftast kommunerna inte har då det finns vård , skola och omsorg som behöver dem bättre. Man bör givetvis ha en strävan att bli bättre men samtidigt med sunda medel. Sverige är ett litet land , liten befolkning vilket innebär mindre skatte intäkter och då mindre pengar till idrott etc. . Därför bör vi kanske även ha lägre tankar om vår idrott inte tro att vi kan mäta oss med de större nationerna. Allsvenskan ligger långt ned i Europa rankingen och kanske ska vi vara där och acceptera att Sverige med liten ekonomi också tyvärr får finna sig i att vara en ”liten” fotbolls ekonomi när det gäller liga , spelarlöner , arenor. Helt enkelt anpassa oss efter den lilla ekonomi Sverige trots allt är.

Kommenteringen är stängd.