Gais och Öis till Valhalla

Både Gais och Öis tvingas flytta superettamatcher – från Gamla Ullevi till Valhalla – vid var sitt tillfälle under juni. Förklaring: Närhet till kommande fotbolls-EM för damer.

För Gais och Gaissupportarnas del innebär det match mot konstgräslaget Örebro på Valhalla Idrottsplats 19 juni och för alla öisare blir det spel mot gräslaget Värnamo på samma konstgräs, Valhalla IP, dagen efter, 20 juni.
EDIT: Gais har bokat även Ullevi 19 juni, uppger evenemangsansvarige Erik Bergqvist på Twitter.

16 kommentarer om “Gais och Öis till Valhalla

 1. > GK
  Plast? Jaha.
  Jo, 2603 pers hemma känns ju fett mer äkta. Änna! Hardcoere änna! 2:a Lång! Mäktiga! Och ffa ÄKTA!
  ZZzZZZzzzZzZZz

  Prylen är den att vi drar alla typer. Plast, svennar, hardcore och fan och hans moster.
  Ni drar en liten inskränkt sekt och, ja, inga fler. Lycka till med att bli något med et usla underlaget.
  Men va fan, ni är ju äkta! Gôtt att internskryta på puben efter matchen med alla ÄKTA pajsare!

 2. Ruddalen då? Där ligger väll redan plast och är väll ganska lätt att putsa till?

 3. Till dem som förespråkar Slottsskogsvallen, kan man ju säga att det finns ett antal problem:

  1. Det är väl friidrottens huvudarena, både för tävling och träning? De ger sig nog inte av utan att få något annat likvärdigt. Skall man samsas är konstgräs inte möjligt.
  2. Stora ombyggnader och moderniseringar är uteslutna, då arenan är K-märkt. Södra läktaren kunde väl bra byggas efter att en brand förstört den ursprungliga?

  Nej, skall man hitta ett alternativ, så är det nog en upprustning av Valhalla man skall titta på. Men jag gissar att det är uteslutet av flera skäl, främst för att det ligger där det ligger och många är intresserade av att utveckla området kommersiellt (tex Mässan).

 4. En stad ett lag. Hmm, jag känner änna igen sättet att beskriva från något ställe…

  Billdal boyz: 1. Fräsigt namn. 2. Framgångarna har i stort sett uteblivit? Ajjemän. Ni vann ert senaste guld för 6 år sedan. Ujjs sitt senaste för 28 år sedan. GAIS sitt senaste för 59 år sedan. Det är fan skandal att ni i IFK förort inte har ÄNNU högre publiksnitt. 3. Att ni får med er ett bra gäng till Solna (ert andra hem…) förvånar väl inte. Cup-final och det vore fasen skandal om ni nu inte löste det (speciellt med tanke på hur era framgångar har uteblivit…). Men det fräcka tåget var arrangerat av klubben. Det är bara plast. Som så mycket med er.

 5. Gärna Valhalla för mig. GU är ju ett totalt misslyckande som fotbollsarena. Deprimerande att det blev som det blev och att jag nu inte kan räkna med en riktig arena i Gbg under min livstid.

  Billdal boyz… Har alltid misstänkt att det mest var nyrika småföretagare i Billdal. FINT folk håller på Öis.

 6. Låt Blåvitt och Häcken spela på Gamla Ullevi så kan ÖIS och GAIS spela på Valhalla.

  Då slipper man att bygga om Rambovallen och Ullevi slits av en klubb mindre.

  Valhalla är precis lagom för småklubbarna att spela på.

 7. Det BLÅVITA ”medgångslaget” som öjsare och pajsare refererar till har det klart högsta men framförallt stabilaste publiksnittet de senaste åren. Och detta trots att framgångarna, med några få undantag, i stort sett har uteblivit.
  Förstår att det är jobbigt när ”medgångslaget” drar med 5000 pers till en cupfinal i Sthlm vilket i runda slängar är dubbelt så många som småsyskonen lyckas skrapa ihop på sina hemmamatcher.

 8. ”En stad ett lag”…. Finns för fan flera olika lag här i Götet. Däremot finns det bara ett medgångslag, vilket är det du refererar till. Skrattretande kommentar av dig, men va förväntar man sig av någon som håller på ditt lag….

 9. Slottsskogsvallen dög ju inte ens till Kopparbergs Göteborg när de precis flyttat från Landvetter IP.

  De gnällde ju friskt på Göteborgs kommun för att de inte fixat en ny arena till dem och det bara ett år efter att de flyttat till kommunen.

 10. Slottskogsvallen var nog tamejtusan det bästa förslaget på länge. Vad kan den ta, 4000 pers? Och lägger man till lite bättre kortsidor så ökar man kanske med ytterligare 2000.

  Rusta upp den med plast och gör den superettansäker men behåll den sköna karaktären så kan ÖIS, GAIS och tillochmed Häcken flytta in.
  Bör vara billigare än att bygga nytt.

  Blir en perfekt arena för alla Göteborgslag till försäsong tillochmed.

 11. Skulle du kunna presentera en källa på dessa uppgifter Balkander..? eller gissar du bara?

 12. Slottskogsvallen är nog inte godkänd för Superettan. Men jag håller med, hade jag varit Öisare eller Gaisare, hade jag gärna sett Slottskogsvallen som permanent hemmaplan.

  På bekvämt cykelavstånd dessutom…

 13. Valhalla i all ära men varför lägger man inte några matcher på Slottsskogsvallen i stället? Med tanken på att varken öis eller gais drar jättepublik så är ju slottsskogsvallen 100 ggr skönare som arena än Valhalla.

 14. Gais ska spela matchen mot Örebro på Ullevi och inte på Valhalla. Spelar ingen större roll så länge de håller sig borta från Gamla.

Kommenteringen är stängd.