Gais går som en … komet

Hallå, Mathias Ekberg i Gais, som jagar raketsponsorer till hemmamatcherna, läser vi om. Hur går det?

– Jodå, vi har väl fått in ett antal intresseanmälningar. Tre, fyra stycken.

Varför raketer?

– Det är en gammal tradition, långt innan vi var födda. Vår Erik Bergqvist, som har jobbat med pyrotekniska frågor, tog fram ett förslag hur man skulle kunna göra detta under ordnade former, från taket på läktaren.

– Tanken var att börja med det redan förra året, men det kändes konstigt att skjuta raketer när man låg sist och förlorade med typ 1-6 mot Norrköping.

Hur många raketer har ni?

– Det kallas nog inte raketer av de insatta, snarare kometer eller effekter. Det skjuts tio kometer vid varje mål. Vi förbereder åtta laddningar, så max kan vi göra åtta mål per match. Haha!

Finns det bäst-före-datum på raketerna?

– Hehe, det vet jag inte riktigt. Än så länge har vi bara skjutit mot Hammarby. När vår ordförande Tomas Andersson var sponsor gjorde vi inga mål och sparade in raketerna. Det är det fina i kråksången.

Finns det fler klubbar som skjuter raketer i Sverige?

– Nej, inte vad jag vet.

Är det på raketer Gais lägger sina pengar?

– Det kostar 10 000 per gång, men vi letar billigare lösningar. Viktigt att poängtera är att vi väljer inte att ta kostnaden om vi inte löser någon sponsor som vill förknippas med de gröna raketerna och Gais. Våra pengar bör användas till viktigare saker, men det är en kul grej som höjer värdet av matcherna.

– Det är också en del av ett långsiktigt nationellt arbete med att hitta rätt i den känsliga men för supporterkulturen mycket viktiga pyroteknikfrågan. Vi är ju först med tillstånd i Sverige.

 ***

I tabellen går Gais … som en raket. Fyra just nu efter fyra segrar på fem matcher. Samtidigt är det klokt av huvudtränaren Thomas Askebrand att inte fästa någon större uppmärksamhet kring tabellen i snacket inför söndagens hemmamatch mot LandskronaGamla Ullevi.

***

Senaste nytt om skadeläget i truppen hittar ni här.

***

Vad tror ni om det här då? Moestafa El Kabir i svensk landslagsdress!

***

Lasse Vibe i Blåvitt? Bara han inte gör som mot FC Köpenhamn i det här klippet …

8 kommentarer om “Gais går som en … komet

 1. Möjros! Har jag snurrat till det? Som jag skrev så är det enda lag som nämns i rapporten IFK. Att det finns andra lag o partier i GBG vet nog de flesta men det var inte det som man hade som uppgift att utreda i rapporten. Läs den så förstår Du hur de menar med kopplingen ledande politiker (S), privata företag o idrottslag (IFK). Sedan har Du ju rätt med byggmästarn o alliansbrodern men det var ju rent olagligt. Det andra kallades för ”Göteborgsandan” men i mina ögon knappt bättre. Glad midsommar på Dig!

 2. Staffan Stolle:

  Nu har du snurrat te’ de’ igen.

  Det finns många partier (alla lika korrupta) i Göteborg och flera lag, till och men flera Volvo.

  Om jag skulle kunna tänka mig att vara partiaktiv skulle det i så fall vara för Vägvalet, i övrigt har jag slutat att rösta.

  Men det lustiga är att när du nämner korruptionsskandalen i Göteborg ”råkar” du glömma den störste skuren som inte var sportchef i Blåvitt. Han lurade kommunen på åtskilliga millioner vilka han förmedlade till ett visst Sällskap.

 3. Möjros! Jag menade inte att alla som håller på IFK är arbetslösa men är jag förvånad om att Du e industritjm?? Om inte Volvo eller SKF så e de la en underleverantör. Partiaktiv oxå? Den enda idrottsförening som nämns i det stora 219 sidor långa slutbetänkandet Muteborg är – IFK.
  På sidan 40: ”Volvos sponsring av fotbollslaget IFK Göteborg och symfoniorkestern utgör bara två exempel på en historiskt etablerad politisk konsensuskultur”. Är jag förvånad? Inte ett dugg! En stad, ett parti, ett lag o SKF har man ju hört men ska tydligen ändras till Volvo

 4. Staffan Stolle:

  Vad är det för svammel du skriver ?

  Det finns och har alltid funnits tre ”LAG” i Göteborg (frågan är hur länge till).

  Din obildning om Göteborgska Klubbsympatier lyser igenom då du ifrågasätter om jag har ett jobb.

  Om jag inte haft något jobb skulle jag haft helt andra klubbsympatier, likaså om jag tillhört Öfverklassen.

  Jag är som Industritjänsteman en ganska typisk Blåvittsuppporter.

 5. @Möjros!Du e la för go! ”En stad, ett parti, ett lag, en gEpe! Gissar att Du jobbar (om Du har ngt?) på SKF eller Volvo?

 6. ”Höj nivån lite nu….”

  Ingen dum idé skriv om klubbar på en lite högre nivå dvs i allsvenskan.

  Det ondgörs över man inte skriver lika mycket om småklubbarna.

  Men enligt undersökning redovisad i GP så har Blåvitt 48% av sympatierna i Göteborg, GAIS och ÖIS 12 resp 11% och Häcken ännu mindre.

  Skrivandet i GP skall naturligtvis stå i relation till detta.

 7. UrrE, vet inte om du missade eller ignorerade en hyfsat viktig detalj i artikeln där Mathias övertydligt poängterar att de INTE lägger några pengar på rakterna!
  Höj nivån lite nu….

 8. obegripligt att GAIS gladeligen sprätter 10.000 spänn på nån j-a raket medan deras ungdomsakademi knappt går ihop med tiggarspänner. Snacka om att prioritera rätt grejer…

Kommenteringen är stängd.